Krétakör Hírlevél

Február 28-án a társulathoz kapcsolódó filmek köré szervezõdik az este a Kutiplexben.

18.00 és 20.00 óra között egy rövidfilmekbõl készült összeállítással kezdõdik (ezek között lesznek olyanok, amelyekben Krétakörös színészek játszanak) többek közt Schilling Árpád: Határontúl, Fliegauf Benedek: Sor, Mundruczó Kornél: Kis apokrif No. 1., Buvári Tamás: Játszó gyerekek, Posztkatona



Kedves Barátunk!




A kisfilmek után következik este fél kilenc körül Antal Nimród filmje, a Kontroll, amely az évad egyik legsikeresebb alkotása, s ezt a magyar filmkritikusok számos díjjal is elismerték. Társulatunk két tagja is a díjazottak között van: Mucsi Zoltán és Nagy Zsolt (Pindroch Csabával és Badár Sándorral megosztva) a legjobb epizódszereplő díját kapta, és természetesen a volt Krétakörös Csányi Sándor díjának is nagyon örülünk.

22.30-tól beszélgetést tervezünk a filmek rendezőivel, Schilling Árpád, Fliegauf Benedek, Antal Nimród és Buvári Tamás már igent mondtak felkérésünkre.

Az estét éjfél után a Krétakör Színésztánczenekar koncertje zárja le. Szeretettel várunk minden jelenlegi és leendő Krétakör-rajongót! Aki többet szeretne tudni a zenekarról, annak figyelmébe ajánljuk a zenekar honlapját: www.szinesztanczenekar.kretakor.hu


Jegyek a Kultiplexben a helyszínen megvásárolhatók, címe: Bp., IX., Kinizsi u. 28., telefonszáma: 219-07-06



Ne feledje, hogy társulatunk tagjait: Csákányi Esztert, Mucsi Zoltánt, Rába Rolandot és Scherer Pétert is jelölhetik a Súgó Csiga-díjra! Szavazni a csiga.sugo.hu internetes oldalon lehet.



Mint a múltkori hírlevelünkben megírtuk, a társulat jelenleg Schilling Árpád vezetésével Moličre Mizantrópját próbálja. A darab egyik konfliktusa a körül lángol fel, hogy Alceste, a főhős, pocséknak talál egy szonettet, amelyet ismerőse, a sznob Oronte írt. A szonett címe: A remény. A próbákon a színészek gyakorlatképpen maguk is írtak egy sor szonettet és szabadverset ezen a címen.

Ebből támadt az az ötletünk, hogy pályázatot írjunk ki nézőink számára: írjon Ön jobb verset, mint Oronte, és nyerjen belépőjegyet a Mizantrópra! A pályázatot színházunk művészeti munkatársaiból álló zsűri bírálja el, a versek beküldési határideje március 10, eredményhírdetés honlapunkon március 20.-a. Az öt legjobb verset beküldő vendégünk lesz partnerével a március 27-i Mizantróp előadáson, a Színházi Világnap alkalmából.

A verseket a Krétakör Színház irodájának címére várjuk: 1034, Budapest, Gogol u. 16. vagy mailen: kretakor@kretakor.hu címre. Kérjük a vershez mellékelje elérhetőségeit is. A vers címe: A remény



Közeledik az adóbevallások ideje - kérjük, támogassa társulatunkat adója 1 %-nak felajánlásával! Adószámunk: 18167340-2-42, kedvezményezettnek a Krétakör Alapítványt jelölje meg. Köszönjük.

Néhány információ előadásainkkal kapcsolatban: a Liliomot (amely áprilisban párizsi vendégjátékon vesz részt) már csak a márciusban meghírdetett időpontokban játsszuk ebben az évadban. A W-munkáscirkuszt (a kiadott műsortól eltérően) már márciusban sem, csak a következő évadban lesz látható. Reméljük, többi előadásaink kárpótolják majd: a Mizantróp mellett figyelmébe ajánljuk a Vidám Színpadra átkerült Nézőművészeti Főiskolát és a Millenárison játszott A Hideg gyermeket.



Szeretettel várjuk Önt előadásainkra, amelyekre változatlanul az alábbi címeken rendelhetnek jegyet Tóth Máriánál és Büki Dóránál.:

e-mail: jegy@kretakor.hu, telefon: 06-20-241-80-30, illetve, bátorítjuk, hogy ahol erre módot ad a rendszer próbálja ki az internetes jegyvásárlást! Időt takarít meg vele és azonnal kézhez kapja jegyét!





A társulat nevében tisztelettel:



Tóth Mária

közönség- és sajtókapcsolatok Gáspár Máté

ügyvezető







Budapest, 2004. február 9.

süti beállítások módosítása