Miskolci Nemzeti Színház - Figaro házassága

A Figaro házassága új utat nyitott az opera mûfajában. Mozart volt az elsõ, akinél a vígopera túllép a puszta szórakoztatáson. Õ volt a mûfaj elsõ lélekbúvára. Almási Tóth András vendégrendezõ állította színpadra a mûvet. Díszlet: Zeke Edit, jelmez:Földi Andrea m.v., karmester: Bartal László és Philippe de Chalendar.
"Házasodj meg, meg fogod bánni; ne házasodj meg, azt is meg fogod bánni; házasodj vagy ne házasodj, mindkettõt meg fogod bánni; vagy megházasodsz, vagy nem, mindkettõt megbánod. Nevess a világ ostobaságain, meg fogod bánni; sirasd el, azt is meg fogod bánni; nevess a világ ostobaságain vagy sirasd el, mindkettõt meg fogod bánni; vagy nevetsz a világ ostobaságain, vagy elsiratod õket, mindkettõt megbánod."
Soren Kierkegaard

www.terasz.hu cikke.A Figaro házassága új utat nyitott az opera műfajában. Mozart volt az első, akinél a vígopera túllép a puszta szórakoztatáson. Ő volt a műfaj első lélekbúvára. Almási Tóth András vendégrendező állította színpadra a művet. Díszlet: Zeke Edit, jelmez:Földi Andrea m.v., karmester: Bartal László és Philippe de Chalendar.
"Házasodj meg, meg fogod bánni; ne házasodj meg, azt is meg fogod bánni; házasodj vagy ne házasodj, mindkettőt meg fogod bánni; vagy megházasodsz, vagy nem, mindkettőt megbánod. Nevess a világ ostobaságain, meg fogod bánni; sirasd el, azt is meg fogod bánni; nevess a világ ostobaságain vagy sirasd el, mindkettőt meg fogod bánni; vagy nevetsz a világ ostobaságain, vagy elsiratod őket, mindkettőt megbánod."
Soren Kierkegaard







{kozep} Bódi Marianna és Cser Péter {/}



{kozep} Bódi Marianna és Orth Miklós {/}



{kozep} Bódi Marianna {/}



{kozep} Cser Péter és Vermes Tímea {/}



{kozep} Bódi Marianna és Busa Tamás {/}



{kozep} Cser Péter, Eperjesi Erika és Kertész Marcella {/}



{kozep} Szabóki Tünde és Busa Tamás {/}



{kozep} Kincses Károly, Molnár Anna, Cser Péter és Fodor Ildikó {/}

süti beállítások módosítása