Krétakör - március

Az elmúlt hónapban társulatunk meglepõ, ám annál megtisztelõbb ajánlatot kapott: az élelmiszeripari termékeirõl híres Bábolna Rt. támogatói szerzõdést kötött a Krétakörrel. Fontosnak tartja ugyanis, hogy hozzájáruljon egy kreatív szellemi mûhely önállóságának megõrzéséhez, elõsegítse fejlõdését és biztonságát.

A szerződéskötést követő kötetlen hangulatú beszélgetésen Velez Zoltán, a Bábolna Rt. elnöke és Schilling Árpád megtalálta a két látszólag egymástól távol álló cég közös nevezőjét: saját területükön mindketten a rögzült struktúra rutinműködésével szemben kívánnak bátor alternatívát állítani. A további együttműködésről a későbbiekben egyeztetnek, mivel a Bábolna Rt. - lehetőségeihez mérten - hosszabb távon kíván a Krétakör mögé állni. Köszönjük!



Ön is nagyon hasznos támogatást nyújthat Alapítványunknak, amennyiben adója 1%-ról részünkre rendelkezik.

Tavaly nézőink közel 350.000 forintot juttattak nekünk, amit a Siráj című előadásunk létrehozására fordítottunk. Ezúton is köszönjük!

Adószámunk: 18167340-2-42



Március 12-én mutatjuk be Moličre Mizantrópját Schilling Árpád rendezésében. Az embergyűlölő évszázadok óta aktuális történetét olyan sajátos környezetbe helyeztük, melyben a darab által felvetett morális és emberi kérdések új árnyalatokkal gazdagodnak: egy homoszexuális közösségbe. Ez a még mindig szubkultúrának minősülő és előítéletekkel szemlélt réteg előadásunkban mint természetes közeg jelenik meg, melyben a problémák elsősorban általánosan emberiek és csak ezután rétegspecifikusak. A másság megjelenése előadásunkban nem provokáció, nem kiáltvány, nem feltűnési vágy, nem divat vagy kuriózum. Csupán egy olyan kiindulási pont, ahonnan látószögünk tágabb lehet.

Szeretnénk a képmutatás, árulás, hazugság, csalás jelenségeiről élesen fogalmazni. Ezért feszítjük tovább a moličre-i szituációt, és a főszereplő Alceste vívódását az irracionális szerelem és saját szilárd és racionális erkölcsi rendszere között.

A Mizantróp márciusi előadásaira még kaphatók jegyek!



Már csak néhány napjuk van rá, hogy elküldjék a reményről szóló költeményeiket a Mizantróp-bemutatójához kapcsolódó verspályázatra, amelyre máris sok ígéretes alkotás érkezett.

A pályázat eredményét március 20-án a honlapunkon közöljük, majd a legsikerültebb alkotásokat március 27-én, a Színházi Világnapon a Krétakör művészei fogják felolvasni a Vidám Színpadon. Az öt legjobb vers szerzője 2-2 jegyet nyer a Mizantróp március 27-i előadására.

A Színházi Világnap lezárásaként éjféltől a Krétakör SzínészTáncZenekar ad koncertet az Erzsébet-téri Gödörben. Belépőjegy: 800 Ft (csak a helyszínen váltható).



Társulatunk tagja, Mucsi Zoltán, versenyben van a legjobb huszonöt között a Súgó Csiga-díjért - ne felejtsék el leadni szavazatukat a http://csiga.sugo.hu honlapon!



Március végén Párizsba utazunk. A kortárs színház francia fellegvárában, az MC93 Bobigny-ban rendezendő "Standard Ideal" fesztivál keretében vendégszereplünk a Leonce és Lénával (7 előadással) és a Liliommal (6 ea.), valamint kétszer fellép SzínészTáncZenekarunk is. A fesztiválról, melyen egyebek között Frank Castorf, Christoph Marthaler és Josep Galindo rendezései is láthatóak majd, a http://www.mc93.com/standard_ideal/index.html honlapon találhatnak részletes információt.



Elkészült és honlapunkon (www.kretakor.hu) megtalálható április-májusi műsorunk; szeretettel várjuk Önöket előadásainkra, amelyekre változatlanul az alábbi címeken rendelhetnek jegyet:

E-mail: jegy@kretakor.hu, telefon: 06-20-241-80-30, Tóth Máriánál és Büki Dóránál.



A társulat nevében tisztelettel:

Tóth Mária

közönség- és sajtókapcsolatok

Gáspár Máté

ügyvezető

2004. március 5.

süti beállítások módosítása