bEUgró, Málta

A "bEUgró" eseménysorozat keretében 2003 április 15-17. között Málta bemutatkozására kerül sor a Merlin Nemzetközi Színházban. A számunkra idegennek és távolinak tûnõ kis szigetország kulturális programját igyekeztünk úgy összeállítani, hogy hitelesen bemutassuk mind a tardicionális mind a modern máltai mûvészet értékeit. A háromnapos máltai kulturális seregszemle célja, hogy jobban megismerhetõvé és elérhetõbbé tegye a magyar közönség számára az exkluzív ország mûvészetét.

A rendezvényt, valamint a "Malta- crossroad of civilization" című fotókiállítást április 15-én 18.30-kor Noel Buttigieg Scicluna, Málta Nagykövete, Thomas Glaser az Európai Bizottság magyarországi delegációjának kulturális attachéja és Magács László a Merlin Nemzetközi Színház igazgatója nyitja meg a Merlin Nemzetközi Színházban.



Ezt követően Málta leghíresebb táncegyüttesének az 1999-ben alakult "Contact Dance Company" egyedülálló táncelőadása tekintehtő meg. A társulat egy új exkuzív stílusirányzatot képvisel, mely kiválóan tükrözi a mediterrán társadalomra vonatkozó jellegzetességeket. A nem nagy múltra visszatekintő társulat az elmúlt pár év alatt már számtalanszor bizonyított a nemzetközi porondon, európai fesztiválokon kimagasló sikerrel. A "Contact Dance Company" mainstream stílusú alapokra építve, a tánc különféle eszközrendszerének felhasználásával fejezi ki saját országa kulturális különlegességeit.



A társulat két felvonásból és három külön egységből álló előadása április 15 - 16-án 19.00 órától kerül bemutatásra a Merlin Nemzetközi Színház színpadán "Recited Spaces, TV OD és Tempest" címmel. A produkciót, mely nem csupán tánc-művészti kuriózum, hanem humoros, enyhén szarkasztikus, ám rendkívül látványos is, hat egzotikus szépségű, fiatal, tehetséges máltai táncosnő adja elő.



Április 16-án pénteken 17.30-tól izgalmas kerekasztal-beszélgetésnek ad otthont a Melrin Klub. A beszélgetés témája "Egy sziget, amit mindenki akar." A beszélgetés résztevője Lou Bondi.



Április 17-én, szombaton, 19.00 órától RENZO SPITERI virtuóz dob és ütőhangszer művész "This is my language" szóló koncertje hallható a Merlin Klubjában. Renzo Spiteri az elmúlt 15 évben számtalan máltai és nemzetközi koncerten játszott különféle etnikai és sajátos dobon valamint ütőhangszeren. A művész nem pusztán dobol, hanem olyan extra hangeszerket is használ, mint az udu, tarabukka, tabla, bodrhan, konga, bongo és djembe. Renzo Spiteri zenei hangzásvilága széles skálát ölel fel és egyesít klassszikus, jazz, pop és etnikai stílust.


A háromnapos máltai programsorozaton folyamatos vetítések keretében turisztikai és egyéb, az országot bemutató, filmek is láthatók.



Nem feledkezünk meg természetesen a gasztronómiáról sem. A máltai érdekeltségű Corinthia Hotel legkiválóbb szakácsmestere három teljes napon át várja a színházba látogatókat mediterrán ételspecialitásokkal éttermünkben.




További információ, fotók, interjú egyeztetés:
Csóka Tímea és Kári Eszter.
www.merlinszinhaz.hu


A "BEUGRÓ" fesztiválsorozat támogatói:
Nemzetközi Visegrádi Alap, Index.hu, Budapest Főváros Önkormányzata, Erzsébet téri Gödör Klub, Szerencsejáték Rt., radiocafe 98.6, Leo Burnett

süti beállítások módosítása