La Divina Commedia

Az elõadás Dante Isteni színjáték címû mûvét veszi alapul. A Derevotól már megszokott és megszeretett, vagy éppen meggyûlölt káosz vonul végig a produkción, a legelképesztõbb fizikai helyzeteken, a leglélegzetelállítóbb látványokon, a legfájdalmasabb és legkacagtatóbb emberi helyzeteken át egy elvarázsolt térben. Szöveg nem hangzik el, a társulat nem a verbalitásáról híres. De hiányérzetünk sincs emiatt, hiszen temérdek gyönyörû és kegyetlen látvánnyal és hanggal bombáznak minket végig.

A Derevo Tanzteater (St Petersburgh-Dresden)

bemutatja

La Divina Commedia
című előadását

2004. április 23 - 27. 20.00
Felvonulási tér, Sátor


Egy vásári körhinta plüss lovacskáján bóbiskolva azt álmodta, hogy üres volt és boldog és hátával egy örvény falának feszülve belerepült a semmibe... És aztán az út körbeér... A Bak énekelni kezd... Az idő mindkét irányba terjed... Isten belenéz a tükörbe - fekete és üres - és zuhog az eső... a gyermekek és óriások játéka adja az értelmet... A háborúban nincs bűn... A szerelemben nincs bűn... Én vagyok az anya... Én vagyok az apa... Én vagyok a rész... Én vagyok az egész... Egy bolond vagyok... A remény vagyok...

A társulat nem ismeretlen a magyar közönség előtt. Legutóbb idén márciusban arattak fergeteges sikert a Merlinben Once... (Egyszer volt...) című sírós-nevetős bohócjátékukkal. Mindenki számára emlékezetes volt ez a vendégjáték. Akiknek sikerült bepréselődniük a zsúfolásig telt terembe azoknak azért, akik kint rekedtek azoknak meg ezért. Most ismét itt a lehetőség, hogy részesei lehessenek egy felejthetetlen színházi élménynek a Merlin mellett felépített cirkuszi sátorban. Így bátran jöhet mindenki, garantáltan el fognak férni.




A produkció egy cirkuszi sátorban kap helyet, a középen található 7 méter átmérőjű forgószínpad négy "sarkán" négy torony áll, melyekből, alulról és felülről, vagy éppen a levegőből érkeznek a színészek a játéktérbe, majd tűnnek el, hogy egy pillanat múlva teljesen átváltozva ismét megjelenjenek. A négy színész (két férfi és két nő) számtalan szerepben, minden emberi képességet meghaladó energiával és erővel térnek újra meg újra vissza a színpadra. A nézők a tornyok között tribünökön ülnek és minden érzékükkel részeseivé válnak az előadásnak.


Előadják: Tanya Khabarova, Elena Yarovaya, Anton Adassinski, Oleg Zhukovsky
Zeneszerző: Andrey Sizintsev
Díszlettervező: Vadim Vasiliev és a DEREVO
Hang és speciális effektek: Dmitry Abramov
Fényterv: Uri Morag, Falk Dittrich és a DEREVO
Színpadtechnika: Pit Tirpitz
Rendezte: Anton Adassinski és a Derevo




Kritikák a Derevo Társulat márciusi budapesti vendégjátékáról
(Once.../ Egyszer volt...):

"Az átalakult, immár nevében is nemzetközi Merlin Színház egyik első vendégjátéka fontos lépés egy helyes irányba: a "sztárrá lett", immár kényelmes körülmények közt működő és korábbi hazai partnerei által megfizethetetlenné vált Derevot hívni, látni kell."
Halász Tamás
Színház, 2003. május

"A Derevo előadása nem akarja megváltani a világot, nincs üzenete, alkotói nem óhajtják kiönteni lelküket a közönségnek. Játszanak, mesélnek - hol viccesen, hol komolyan, hol lelkesen, hol keserűbben, mellékesen elgondolkodtatnak sok mindenről, magukkal ragadnak, eltávolítanak a reáliáktól, majd durván visszalöknek a földre, hogy azért a végén mégis nyújtsanak egy reménysugárkát.
Felemelő játék, ritka színházi csemege."
Urbán Balázs
Criticai lapok, 2003. március-április


süti beállítások módosítása