Tíz év Zsótérnál és Aschernél - két bemutató a Katonában

A Kamrában március 25-én, csütörtökön mutatták be Vörösmarty Csongor és Tündéjét. Az elõadás rendezõje Zsótér Sándor, Csongor szerepében Kocsis Gergely látható.

Ascher Tamás több mint tíz év után ismét Csehovot rendez a Katona József Színházban - az Ivanovot. A premier március 27-én, szombaton lesz, Fekete Ernõvel a címszerepben.

A Kamrában március 25-én, csütörtökön mutatták be Vörösmarty Csongor és Tündéjét. Az előadás rendezője Zsótér Sándor, Csongor szerepében Kocsis Gergely látható.
"A Csongor és Tünde egy zseni költői ajánlata a színháznak. Úgy hagytam abba tíz évvel ezelőtt, hogy ha lehet, újra megcsinálom. A Kamra ideális helyszín. Mert absztrakt hely. Illetve alkalmas rá, hogy az legyen. Most mást gondolok a darabról, mint tíz éve. A legszomorúbb szerelmes darab, azok közül, amiket ismerek. Az az epekedő szerelem érintett meg, aminek az egyik fél halálával nincs vége." (Zsótér Sándor)


Ascher Tamás több mint tíz év után ismét Csehovot rendez a Katona József Színházban - az Ivanovot. A premier március 27-én, szombaton lesz látható, Fekete Ernővel a címszerepben.
Egy korai Csehov-mű, amely még darabosabb, a pszichológiai realizmusnál nyersebb megoldási lehetőségeket, nyitottabb formákat kínál, és az ízig-vérig mai, a Katonában színésszé érett fiatalok, az ő életről szerzett tapasztalataik ütköztetése egy megszenvedett és kiküzdött, korábbi Csehov-hagyománnyal.



süti beállítások módosítása