Verziók

Csabai Attila Társulatának nagysikerû elõadása, a "/Verziók", újra látható - március 26-án és 27-én este 8 órakor a Nemzeti Táncszínházban.



Az elõadáshoz kiállítás is kapcsolódik: Molnár Kata fotómûvész a társulat eddigi produkcióiról készült fotói tekinthetõk meg a Nemzeti Táncszínház Kerengõ Galériájában. A kiállítás március 31-ig látható.

"/ Verziók"
Csabai Attila Társulatának előadása


Csabai Attila Társulata a nagy sikerrel bemutatott előadásában újra látványos, meglepő tér-idő utazásra hívja nézőit. A "/ Verziók" sokunkban megfogalmazódó kérdéseket, kétségeket sűrítve, a mozdulat, a test nyelvén ábrázol. Tér és Idő fogalma az elmúlt két évtizedben hatalmas átalakuláson ment át: relatívvá vált a "messe", a "közel", a "régmúlt", a "jövő". Fogalmaink elkoptak, elhasználódtak, a változás elébe ment az emberi felfogóképességnek. E változások és tempójuk óriási zavart okoztak azok fejében, akik előidézték őket.
"Kutatok a művészek, tudósok után, akik démonként, párhuzamos világok követeként, változások erjesztőjeként működnek saját felségterületükön. Hiszek a létezésükben, ezért keresésem során kameraként igyekszem működni: saját mozgásomat így hozom összhangba a démonéval. Izgat a gondolat, hogy minden transzparens, minden átlátható. A szürrealizmussal kezdődő posztmodern művészet legjobb pillanataiban azt mutatja be, hogy a láthatóság zónái folyamatosan változnak. Ha ezt elfogadjuk, akkor már változó identitás-zónákkal is rendelkezünk. A táncos egybeolvadása felvett karakterével a teljes átláthatóság illúzióját erősíti. Egyéni létünkben mindannyian számtalan zónával rendelkezünk, saját láthatóságunk is folyamatosan változik."
/Csabai Attila/




Dramaturg / ötlet: Deryck Cooke - Mahler kutató jegyzetei nyomán
Előadók: Báder Nikolett, Csabai Attila, Domokos Flóra, Duda Éva, Gresó Nikoletta,
Gergye Krisztián, Kulcsár Vajda Enikő, Miriam Friedrich, Szabó Csongor, Szenczi Fruzsina,
Scheer Magda, Szász Dániel, Petyi János, Pintér Gábor
Díszlet: Bedőcs Imre - Fényterv: Hajas Attila - Kosztüm: Xabay team
Hangutómunka: Stúdió mixed -(B) "Seventy Three"
Hair design / Make up: Páncél Margit / Juhász Edit
Produkciós munkatárs: Magyar Judit
Művészeti munkatárs: Bor Adrienne
Koreográfus: Csabai Attila

süti beállítások módosítása