Én és a kisöcsém

...a Jászai Mari Színházban
Premier: április 2-án este 7 órakor

- Ott... Ott...A Frigyes...
-Hol?
-Ott.
-De hisz az egy nõ...
-Alul! De felül...
-Jé, csakugyan nagyon hasonlít a barátjára!
-Nem hasonlít! Ez õ!


Én és a kisöcsém...a Jászai Mari Színházban
Premier: április 2-án este 7 órakor


Szegény Villy Andersen Dániából, ha tudná, még mi vár rá! A kis kelemen Kató alaposan rászedi Szilágyi-Eisemann Én és a kisöcsém című játékában, a tatabányai Jászai Mari Színház Színpadán.

Az operett olyan, mint a KRESZ. Szigorú szabályai vannak, és jaj annak, aki megszegi. Mondja kérem, látott már olyan operettet, amelyikben ne lett volna egy szegény lány és egy gazdag fiú? És egy álmodozó vénkisasszony (akit végül elvesz valami jópofa) és átöltözés, bál, szerelem, szerelem, no meg szerelem? Ja, és egy-két táncos-komikus! A drámai konfliktust itt a félreértés vagy a pech helyettesíti. Szereplőink elcsúsznak a banánhéjon, de puhára esnek. És a darab végén könyörtelenül les rájuk a boldogság, a heppiend.
Az Én és a kisöcsém az egyik legkedvesebb és legszellemesebb magyar operett. Nincs olyan színház, amelyik legalább egyszer ne ajándékozná meg magát a darab színrevitelével. Remek humor, pimaszság, erotika, az ötletek tobzódása, miközben a szerzők elegáns iróniával fejet hajtanak a műfaj szigorú szabályai előtt. Mély emberismeret sejlik föl a bohózat mögül és egy csipetnyi bölcsesség: hogy néha egyetlen tétova pillanaton áll vagy bukik a sorsunk.

Egy társasutazásba csöppenünk. Rozoga autóbusz viszi rakományát, a mulatni vágyó magyarokat, az álmok fővárosába - Velencébe. Öreg nászutas pár, egy mogorva kötekedő, Mosolygó és Mosolygóné, dr. Sas és dr. Vas, a két pancser nyomozó és komornájuk, egyben menedzserük, Teréz kisasszony, aki csak Zolestyáknak szólíttatja magát. Ott van Kamilla kisasszony, a démonikus idegenvezetőnő, és ott ül a buszon egy gépírókisasszony, aki ha ezen az úton nem fog férjet magának, beperli az IBUSZ-t. És ott egy dán is, a nőgyűlölő Andersen, a jóképű gyárigazgató, aki pesti menyasszonya elől menekül Velencébe. És természetesen ott van álruhában (érettségiző diáknak öltözve) maga a menyasszony is: Kató.
Hogy mi lesz a történet vége? Úgyis tudják…

És kiket látunk a boldogságkeresés forgatagában?
Kelemen Félix, tápszergyáros - Sashalmi József
Kelemen Kató, a lánya - Tóth Orsolya, e.h.
Andersen Villy, dán ifjú - Horváth Virgil
Vadász Frici, gyors-és gépíró - Moldvai Kiss Andrea
dr. Sas magánnyomozó - Janicsek Péter e.h.
dr. Vas magánnyomozó - Kedvek Richárd e.h.
Zolestyák, a komornájuk - Margitai Ági
Kamilla, idegenvezető - Vlahovics Edit
Bözsi, Kelemen Félix titkárnője - Fekete Marianna
Végrehajtó - Török Ferenc
Gondolás - Poroszlay Gergő

Továbbá a nemzetközi vásár látogatói, a társasutazás résztvevői: Kaufmann Márta, Pál Lajos, Poroszlay Sándor, Demeter Nóra, Dezső Judit, Kovács Zsófia, Pasztusics Enikő, Kállai Endre

Dramaturg: Kárpáti Péter
Díszlet: Merétei Tamás
Jelmez: Kárpáti Enikő
Zenei vezető: Pacsai Attila
Korrepetítor: Körtvési Kata
Koreográfus: Kozma Attila
Asszisztens: Fekete Marianna

Rendező: Simon Balázs

Premier: április 2-án este 7 órakor a Jászai Mari Színházban
További előadások: április 3-án,17-én és 24-én este 7 órakor a Jászai Mari Színházban


süti beállítások módosítása