Hudi Lászlót meghívták Londonba

Az Angliai Magyar kulturális év keretében, a Londoni Nemzetei Színház (Natonal Theatre) stúdiója meghívta Hudi Lászlót, a H.U.D.I. Társulat vezetõjét Londonba.
A meghívás Plilipp LeMoine-tõl a színház vezetõjétõl érkezett.

Az Angliai Magyar kulturális év keretében, a Londoni Nemzetei Színház (Natonal Theatre) stúdiója meghívta Hudi Lászlót, a H.U.D.I. Társulat vezetőjét Londonba.
A meghívás Plilipp LeMoine-től a színház vezetőjétől érkezett.

A Londoni Nemzeti Színház Stúdiója a Theorem Nemzetközi Színházi Társulással együtt rendezőket hív meg Kelet-Európából. A litván Oskaras, a macedón Aleksander Popovski és az orosz Vassili Senin után Hudi Lászlót érte az a megtiszteltetés, hogy rendezhessen a londoni színházban.
A magyar rendező a Londoni Nemzeti Színház Stúdiójában fog dolgozni, és a Rómeó és Júlia történetet viszi színre.
A darab a fiatalok halála után játszódik és a szülők szemszögéből mutatja be a történetet.
Hudi nem egy kész darabot visz magával, a végleges előadás a próbák alatt íródik.

A rendezőt régóta foglalkoztatja, az a kérdés, hogy mi történik Rómeó és Júlia szüleivel gyerekeik halála után. Hogyan tudják feldolgozni a fiatalok tragikus és felfoghatatlan öngyilkosságát? Hogyan tudják túlélni a tragédiát?
Túl lehet-e egyáltalán élni?

A darab nem archaikus környezetben játszódik, a rendező sokkal inkább egy Beckett-i örökkévalóságban képzeli el a darabot, a Londoni Nemzeti Színház idős színészeivel.

A londoni út egyfajta workshop lesz, ami a későbbi előadást készíti elő.
Hudi 2 hétig fog a színészekkel dolgozni. Interjúkat vesznek fel a színészek otthoni környezetében. Erre azért van szükség - mondja Hudi László - mert az előadás is meghitt környezetben, egy lakásban fog játszódni.

süti beállítások módosítása