Pont Mûhely: A család - RÁADÁS

"Hogyan verjük meg gyermekünket látszólag minden ok nélkül? Miképp bírjuk rá feleségünket, hogy feküdjék le az elsõ jöttmenttel a szemünk láttára? Mivel alázzuk meg lányunkat mûtétje elõtt? Kihez forduljunk tanácsért, ha gyermekünknek ki akarjuk tenni a szûrét? Hogyan gyõzzük meg lányunkat annak a szükségességérõl, hogy teljesítse férjünk kívánságát? Ezekre az égetõ kérdésekre kaphatnak választ a kezdõ boldogtalanság-kutatók a Pont Mûhely legújabb színházi produkciójában. Változás mérgezõ szülõk, emberi játszmák és radikális pesszimizmus nélkül."

Két újabb elõadás lesz látható:
április 28-án este 8-kor és április 29-én este 10-kor.

PONT MŰHELY PRODUKCIÓ: A CSALÁD

Két újabb előadás lesz látható:
április 28-án este 8-kor és április 29-én este 10-kor.



MU SZÍNHÁZ




A Pont Műhely "Család" c. produkciója a családról szól.

A darab azokat a családban előforduló komolyabb problémákat rendszerezi pszichológia alapossággal, melyekből a köztudat inkább tabutémát gyárt a társadalmi vagy a privát viták lefolytatása helyett. A cél a családon belüli erőszak (pl.: megalázó bánásmód, gyermekverés, incesztus) értékítélet-mentes bemutatása.

Az előadás a demokráciához hasonlóan a családot is egy olyan kulturális képződménynek tekinti, amely ugyan elképesztő rosszul működik, de az alternatíváját mégsem találjuk.

Nem szociofelvételek a családról, inkább tükör, ami a maga abszurd képeivel önmagáért beszél. És teszi ezt olyan formában, ami nem igazán tárgyalható a kőszínház és alternatív színház fogalmi kategóriáival, mindezt a Pont Műhelyre jellemző lehengerlő humor eszközével.

A "Család" Keszég László rendezésében kerül színpadra Enyedi Éva (Pintér Béla Társulat), Baranyi Szilvia (Pont Műhely, Pintér Béla Társulat), Vicei Zsolt (Pont Műhely), Keszég László (Pont Műhely, Kaposvári Csiky Gergely Színház, Nemzeti Színház), Pereszlényi Erika (Hudi Társulat, Pont Műhely, Andaxinház) és Pletl Zoltán (Madách Kamara, Bárka Színház) főszereplésével.


Április 16, 17, 18 - MU Színház, Pont Műhely produkció: Család

rendező: Keszég László
díszlet: Valcz Gábor
jelmez: Ferencz Zsófi
zene: Márkos Albert
szerző: Bíró László

süti beállítások módosítása