David Gieselmann: Herr Kolpert

Az (m) Színház 2004. április 15-én 20 órakor bemutatta David Gieselmann: Herr Kolpert címû fekete komédiáját Forgách András fordításában a MU Színház Stúdiószínpadán. A mû egyike annak a hat kortárs német darabot tartalmazó antológiának, amely az elmúlt év decemberében jelent meg Az arab éjszaka címmel. A kötet az elõadások helyszínén megvásárolható.

Az ápr. 28-i előadás után az érdeklődők közönségtalálkozó keretében megismerkedhetnek és beszélgethetnek a szerzővel.április 15-én, 16-án, 17-én 20 óra csütörtök, péntek, szombat valamint 28-án, 30-án 20 óra szerda, péntek és 29-én 22 óram csütörtök Magyarországi BEMUTATÓ

Korlátozott nézőszám!

MU Színház, Stúdiószínpad (m)Színház

David Gieselmann - Herr Kolpert

(fordította: Forgách András)

Edith Mole - Tényi Anett
Bastian Mole, a férje - Hetényi Zoltán
Sarah Dreher - Kakasy Dóra
Ralf Droht, a barátja - Nyika Jenő
Pizzás - Jánosi István

Dramaturg: Sediánszky Nóra
Rendező, díszlet , jelmez: Illés Edit

Fényterv: Fodor Gergely
Kaszkadőrszakértő: Kivés György
Munkatársak: Szilágyi Éva, Jánosi István
Sajtóreferens: Tényi Adrienn


Előadási jogok: Rowohlt Theater Verlag, Reinbek bei Hamburg

Magyarországi előadási jogok: CREATIV MÉDIA Színházi Ügynökség, Budapest


David Gieselmann 1972-ben született Kölnben. A német kortárs dráma egyik legmeghatározóbb alakja. Ismertté Herr Kolpert című darabja tette, melyet először a kortárs dráma fellegvárában, a londoni Royal Court Theatre-ben mutattak be.


"Vacsorázzunk együtt, így szól a meghívás, de abban a pillanatban, amikor a vendég házaspár belép az ajtón, kezdődik az ugratás. Halott van a ládában! ... Vagy mégsem? Herr Kolpertet, az unalmas bérszámfejtőt tényleg brutálisan meggyilkolták volna, - minden ok nélkül - a titkárnő és káoszkutató barátja? És a hitetlenkedő építész és a cinkos adminisztrátornő valóban részese lesz egy másik gyilkosságnak? David Gieselmann darabja ismerős csapásokon indul el, de ismeretlen terepre érkezik..."
Forgách András


Köszönet: Forgách Andrásnak, Szeredás Andrásnak, Sipos Áronnak, Kádár Miklósnak és Leszták Tibornak.

süti beállítások módosítása