CREDO HYSTERICA - a csajok

CREDO HYSTERICA - a csajok
BEMUTATÓ ELÕADÁS
a Compagnie Pál Frenák elõadása

Május 20. csütörtök, 21. péntek, 22. szombat, 19.00 óra
Nemzeti Táncszínház - Színházterem

Május 20. csütörtök, 21. péntek, 22. szombat, 19.00 óra
Nemzeti Táncszínház - Színházterem
CREDO HYSTERICA - a csajok
BEMUTATÓ ELŐADÁS
a Compagnie Pál Frenák előadása

A Credo Hysterica Frenák Pál 2004 folyamán elkészülő koreográfia-triptichonjának második darabja, a márciusban, a Trafó - Kortárs Művészetek Házában bemutatott, Fiúk című alkotás párdarabja. Rítus, melynek anyaga a tánc, tudattalanunk láthatatlan régióit is láthatóvá teszi.
A színen emberi archetípusokat látunk - egy részük örökletesen bennünk rejlik, másik részüket környezetünk hozza és váltja ki, hívja életre bennünk.
Bármilyen is "származásuk", mind szüntelen harcban állnak tudattalanunk "vad-állataival". Emblematikus nőalakok, projektált képek, víziók, álmok alakjai ők, kik benépesítik valós és képzelt világunkat úgy, hogy általuk létező és nem létező régiók könnyen egymásba is mosódhatnak. A színpadon nők: archék - realitás és irrealitás.
A Credo Hysterica - akárcsak a teljes triptichon - felmutatja, hogyan feszül egymásnak a tudat és a tudattalan. Ami fellazít, gazdagít és összezavar: az álom. A tudattalan öntörvényű, szabályozhatatlan, magának újra meg újra utat találó, mindig igazmondó, sajátos megnyilvánulása.
Credo. Egy elsüllyedt, elfeledett világot, éteri rendszert, rendet rekonstruál és kapcsol a mi mai világunkhoz. Színpada olyan tér, amelyben a láthatatlan testet ölthet, ahol a fizika rendteremtő korlátai látszólag teljesen eltűnnek. Az új, beavatatlan tér, a hely - kiváltképp, ha hagyományai vannak - új szertartást kíván.

Táncolják: Cécile Feza Bushidi, Lisa Kostur, Juhász Kata, Kolozsi Viktória
Zene: Fabrice Planquette, Gergely Attila
Fény: Marton János
Látványterv: Frenák Pál
Koreográfia: Frenák Pál

süti beállítások módosítása