Ladányi-Workshop / Shiatsu

Két kísérõprogram a THEALTER-SZASZSZ fesztiválon.



WORKSHOP
Ladányi Andrea metodikájával

SHIATSU
Japán masszázs terápia



Az Alternatív és Független Színházak Szövetsége közleménye

WORKSHOP
Ladányi Andrea metodikájával

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SzFE) Mozgástanszéke a 2002/2003-as tanévtől kezdve gyökeresen megújult. A Ladányi Andrea által kidolgozott tanterv két hetes kurzusrendszert alkalmaz, mely igen széles körű, változatos mozgáskultúrával ismerteti meg az előzetesen egyáltalán nem képzett színész-növendékeket. A változás mértéke és értéke vitathatatlan, a jelenlegi I-II. évfolyamos színész-hallgatók mozgáskultúrája már most látványosan felülmúlja az előző években végzett színészekét. A kurzus elemei: thai chi, zsonglőr, jazz-funk, erőgyakorlatok, ritmikus néptánc, történelmi társastánc, verekedés (kontakt), latin táncok, vívás (tőrhasználat), színpadi mozgás.

A THEALTER-SZASZSZ Fesztiválon megrendezésre kerülő workshop az SzFE mozgásoktatási rendszerének három elemét tartalmazza:
Thai chi - Jászberényi Éva
Jazz funk - Bánki Zsolt
Vívás-verekedés (kontakt) - Gyöngyösi Tamás
A kurzuson való részvételhez nincs szükség előképzettségre, színészeknek, táncosoknak, és érdeklődőknek egyaránt ajánljuk.

A workshop helye: Szeged, THEALTER-SZASZSZ Fesztivál
Ideje: 2004. július 19-23., délelőtt 11-15 óráig
Ára: kurzus: 10.000 Ft
szállás igényelhető: 8.000 Ft
(elhelyezés 3 ágyas kollégiumi szobákban, 4 éjszaka: július 19., 20., 21., 22.)
Utazás és étkezés egyénileg! (A Fesztivál éttermében 20 % kedvezményt biztosítunk.)

Jelentkezési határidő: 2004. július 8.

Jelentkezés:
Alternatív és Független Színházak Szövetsége
1071 Budapest, Bethlen Gábor tér 3.
Tel./fax: 1 / 342-71-63
Mobil: 30 / 378-5045 (Trifonov Dóra)
alternativszinhazak@chello.hu


________________________________________________________________________________________



SHIATSU

Japán masszázs terápia a szegedi THEALTER-SZASZSZ Fesztivál ideje alatt
(2004. július 19-23.)

A Shiatsu lényege, hogy a meidiánokban harmonizálja és kiegyelíti az energiaáramlást. Nyújtja az ízületeket és az izmokat, kezeli az akupresszúrás pontokat. Háttere a hagyományos kínai orvoslás, a Yin-Yang elmélet és a Zen buddhizmus. Kifejezetten alkalmas a mozgásszervi betegségek - gerinc és deréktáji fájdalmak - esetén. A masszázs jó hatással van a vegetatív idegrendszerre, oldja a testi és lelki feszültségeket. Javítja az emésztést, fájdalomcsillapító hatású. Segít az egészség megőrzésében és visszaszerzésében.

A Shiatsu kezelések ruhában történnek, a kezelés időtartama egy óra.

A kezelés ára: 4500 Ft
A fesztivál ideje alatt: 3500 Ft

Bejelentkezés: Jászberényi Éva: 30 / 9223 655

Ezen kívül:
Frissítő testmasszázs
Talpreflex masszázs





A THEALTER-SZASZSZ Fesztiválról:

A THEALTER International 14 éve működő nemzetközi színházi fesztivál, amely minden év júliusában, Szegeden kerül megrendezésre. Tavaly óta - amikor is az Alternatív és Független Színházak Szövetsége Szegedre költöztette az Alternatív Színházi Szemlét - a két fesztivál közösen - egy helyen, egy időben - kerül megrendezésre. A Szegedre költöztetett szemle új nevet kapott: SZASZSZ lett, és versenyprogramja is nívósabb lett, hiszen az előválogató zsűri csak az évad legkiemelkedőbb alternatív színházi, táncszínházi előadásait hívta meg. Így Szegeden egy az eddigieknél nagyobb szabású, színesebb fesztivál ajánlja magát a közönségnek, melynek idén - a THEALTER külföldi előadási és a SZASZSZ hazai versenyprogramja mellett - számos szakmai kísérőprogramja is lesz. Ezek egyike a Ladányi Andrea metodikáján alapuló workshop, továbbá táncos és színházi témájú fotókiállítások, szakmai vitafórum, művészfilm-vetítések, a Nemzetközi Kritikuscéh szemináriuma, és EU pályázati tájékoztató is szerepel a programban.

A THEALTER-SZASZSZ fesztivál ideje: 2004. július 17-25.



süti beállítások módosítása