Nyári évad: diákszínjátszóktól Edwin Martonig

Országszerte több mint 200 elõadást, köztük 29 bemutatót tartanak a június elején induló szabadtéri színházi évadban - hangzott el a Szabadtéri Színházak Egyesületének sajtótájékoztatóján. A programokra a korábbi évek tapasztalatai alapján több mint kétszázezer látogatót várnak.

NSZ - 2004. június 8. - Szerzõ: S. M.

Országszerte több mint 200 előadást, köztük 29 bemutatót tartanak a június elején induló szabadtéri színházi évadban - hangzott el a Szabadtéri Színházak Egyesületének sajtótájékoztatóján. A programokra a korábbi évek tapasztalatai alapján több mint kétszázezer látogatót várnak.

A Ferencvárosi Nyári Játékok Kht. csatlakozásával az idén tíztagúra bővült, 1997 óta létező egyesület ügyvezetője, Gedeon József bevezetőjében jelezte: a legtöbb szabadtéri színház nehezen tudta összeállítani a végleges műsort, mert későn derült ki, mekkora támogatásra számíthatnak a fenntartóktól. Egyik tagjuk például két hete még nem tudta, megkapja-e a költségvetéséből hiányzó 40 százalékot. Márpedig a társulatok, művészek leszerződtetéséhez, meghívásához gyakran hónapokra, évekre előre kell tervezni.

A nehézségek ellenére az idén is változatos programokkal várják a közönséget az esztergomi, gyulai, kisvárdai, kőszegi várszínházba, a Szentendrei Teátrumba, a Ferencvárosi Ünnepi Játékokra, a Szegedi Szabadtéri Játékokra, a Szabad Tér Színház, a Zalai Nyári Színházak, valamint a Zsámbéki Színházi és Művészeti Bázis előadásaira.

A program június 3-án kezdődött Esztergomban a környék diákszínjátszóinak seregszemléjével, a legutolsó pedig Edwin Marton koncertje lesz a Margit-szigeti Szabadtéri Színpadon, augusztus 31-én. A klasszikus színházi estek mellett lesznek operaelőadások, komoly- és könnyűzenei koncertek, és a programsorozatot több helyen színesítik kiállításokkal, szakmai találkozókkal. Kisvárdán június 17. és 26. között tizenhatodszor rendeznek versennyel egybekötött seregszemlét a határon túli magyar színházak részvételével, Zsámbékon pedig ebben az évben a Hamlet köré épül a nemzetközi színházi fesztivál.

NSZ - 2004. június 8. - Szerző: S. M.

süti beállítások módosítása