Magyarország a fedélzeten!

Beats and Arts Budapesttõl Berlinig

Collegium Hungaricum Berlin, a magyar kulturális intézet, 2004. június 17-tõl 20-ig Magyarország EU-csatlakozása alkalmából hajója fedélzetére invitálja a berlini közönséget, és mai magyar zenével, a magyar kultúra bemutatásával és nagyszabású közös német-magyar témákkal várja vendégeit. Ez lesz az a bizonyos újfajta magyar fesztivál, mely talán gyökeret ver Berlinben.

A rendezvénysorozat fő motívuma a naponta ismétlődő hajózás.

A hajón délutántól késő estig pódiumbeszélgetéseket, videobemutatókat, karikatúra-show-t stb. kínálunk. A hajó esténként lehorgonyoz a Friedrichstraße-i kikötőben, ahol az est éjszakába nyúlóan folytatódik magyar együttesek koncertjeivel és DJ-partikkal. A fesztivált egy vasárnapi családi sétahajózás teszi majd teljessé magyar villásreggelivel, valamint gazdag magyar irodalmi programmal és élő jazz koncerttel.

Június 18-án magyar kulturális intézetek, művészek és kultúraszervezők kapnak lehetőséget rövid bemutatkozásra a hajón, és elsősorban arra, hogy kapcsolatot létesíthessenek berlini kollégáikkal, akiket kifejezetten e célból hívunk meg a fedélzetre.

Az EU-ba való magyar zászló alatti behajózás, a Friedrichstraße-i kikötőben történő lehorgonyzás az európai egyesülés hosszú, de sikeres folyamatának jelképe. Ezenkívül a hajóval a budapesti A38 kultúrhajó ötletét is meg szeretnénk jeleníteni Berlinben, s részben az A38 zenekaraival és "legénységével" Magyarország modern, fiatal, alternatív művészetét és kultúrális életét is be kívánjuk mutatni.

A horgony felhúztuk: szeretettel várunk mindenkit hajónk fedélzetén és a kikötőkben!

Collegium Hungaricum Berlin

süti beállítások módosítása