Kezdõdik a Szentendrei nyár rendezvénysorozat

A hét végén kezdõdik a Szentendrei nyár kulturális rendezvénysorozat, amely száznál is több színházi, zenei, képzõmûvészeti és szórakoztató programot kínál az érdeklõdõknek.

MTV online

A hét végén kezdődik a Szentendrei nyár kulturális rendezvénysorozat, amely száznál is több színházi, zenei, képzőművészeti és szórakoztató programot kínál az érdeklődőknek.

Az augusztus 22-ig tartó események sora szombaton, a városháza udvarán a 44 Feet című produkcióval, a Színház és Filmművészeti Egyetem hallgatóinak táncelőadásával veszi kezdetét - mondta Kiss Zsuzsa.

Július 2-án ugyancsak itt Bertolt Brecht: Puntila úr és szolgája, Matti című népi komédiája kerül színre a budapesti Katona József Színház művészeinek előadásában. Egy héttel később Moliére: A tudós nők című darabját tekinthetik meg az érdeklődők Iglódi István rendezésében.


Augusztus 6-án láthatják a nézők Márai Sándor A pisztoly című darabját a Gyulai Várszínház előadásában.

A Művészet Malomban többféle kiállítást rendeznek, így például július 16-án Friss címmel nyílik a Budapest Art Expo nemzetközi biennáléja, amelyen fiatal képzőművészek mutatkoznak be. Ugyanezen a helyszínen komolyzenei hangversenyeket is tartanak, közöttük július 28-án a Phoenix gitártrió lép fel. Augusztus 20-án a református templom kertjében a szentendrei kamarazenekar ünnepi hangversenyét tartják.

A dzsessz és folkesték keretében a Barcsay Múzeum kertjében július 10-én lép fel a Vujicsics együttes, augusztus 7-én pedig a Técsői Banda. A Dunakorzó vigasságok keretében július 17-én a belvárosi Duna-parton horgászverseny, utcaszínház, táncház és kirakodó vásár színesíti a programot, este lampionos csónakfelvonulást tartanak.


süti beállítások módosítása