Feleség és anya

Nem egyszerû dolog az anatevkai tejesember feleségének lenni, öt lánygyermeket nevelni vele, plusz még dalban felelni a hülyécske kérdésre, miszerint "Szeretsz engem?"

NSZ - 2004. június 25. - Szerzõ: Stuber Andrea

(kép: Gál Gábor)Nem egyszerű dolog az anatevkai tejesember feleségének lenni, öt lánygyermeket nevelni vele, plusz még dalban felelni a hülyécske kérdésre, miszerint "Szeretsz engem?"

Molnár Piroska azonban már másodszor játssza Golde szerepét a Hegedűs a háztetőn című kiváló musicalben, tehát megérdeklődhetjük, hogy eddigi két Tevjéje közül melyik volt jobb férj.

- Mindig az a jobb, amelyik épp van - mondja átfogó asszonyi bölcsességgel. - Annak idején Kaposváron Helyey László volt a partnerem, vagy három évig játszottuk az előadást, szerettük. Egerben Haumann Péter a párom, élvezet együtt lenni vele a színpadon. Ez a szabadtéri bemutató egyébként tavaly nyárra készült Béres Attila rendezésében, és hat estén szerepeltünk vele a Líceum udvarán. A fél város látta - ha csillár lett volna, azon is lógtak volna. A nyári szezon végeztével arra nem volt mód, hogy a produkció betelepüljön az egri Gárdonyi Géza Színházba. Túl terebélyes a díszlet, és sokfelől érkeztek a szereplők. Haumann Pétert is nehéz egyeztetni, Bíró Esztert is, engem is, de alighanem a Budapest Klezmer Band a legnehezebben egyeztethető. (Ők adják a nagyszerű, élő muzsikát.) Mivel tavaly a városnak csak az egyik fele jutott be a nézőtérre, pedig a másik fele is szeretett volna, ezért idén is tartunk hét előadást.

- Sűrű évadot hagyott maga mögött, több színházban sok szereppel.


(kép: Bácsi Róbert László)
- Vannak végeláthatatlan feladataim. A Kolibri Színházban tíz éve játszom Bors nénit, és amíg újabb meg újabb gyerekek születnek és cseperednek, addig hogy is lehetne levenni műsorról az előadást?! Az Operettszínházban szintén részese vagyok néhány hosszú szériás sikernek: a Mozart!-nak, a Funny Girlnek, az Elisabeth-nek. A Játékszínhez Molnár Ferenc Olympia című darabja, illetve a nemrégiben bemutatott Bubus köt.

- Anyaszínházában, a Nemzetiben anyaszerepeket kapott: a Györgyike, drága gyermekben a mamát, A Senákban az anyóst.

- A Györgyike első húsz előadásán nagyjából elvégződött az a munka, amelynek teljesítéséhez a próbaidőszakból hiányzott néhány hét. Mostanra beérett, letisztult a produkció, a közönség imádja. Izgatottan várjuk a nézők reagálását. Törőcsik Mari első felvonásbeli szövegében van egy finoman ironikus mondat, az tesztként működik. Ha arra bejön egy kis nevetés, akkor érzékeny lesz a publikum, és ez mostanában így szokott lenni. A következő szezon fontos lesz a Nemzetinek. Akik az épületet akarták megnézni, azok már eljöttek, most kell majd magunkhoz vonzani azokat, akik az előadásra kíváncsiak. Rám két szerep vár, York hercegnéé a III. Richárdban, valamint egy kortárs ír színdarab figurája. Házon kívül új színházi munkát nem is vállalok. Nem jutna rá energiám. A nyári munka kivétel, úgyhogy ezt a Hegedűst még boldogan! Egy kisebb térdműtétet még be kellett iktatni, de szerencsére Golde nem sokat ugrál.

Előadások az egri Líceum udvarán: jún. 25.,26.,27.

NSZ - 2004. június 25. - Szerző: Stuber Andrea


süti beállítások módosítása