BUDAPESTI NYÁRI FESZTIVÁL

Szabad Tér Színház Kht.
2004 június 10.- augusztus 31.
Budapest egyetlen nyári színházi és zenei fesztiválja a három helyszínen zajló, csaknem három hónapig tartó Budapesti Nyári Fesztivál. A Margitszigeti Szabadtéri Színpad, a Városmajori Szabadtéri Színpad és a Buda Parkszínpad mûsorát a Szabad Tér Színház Kht. szervezi, koordinálja.

A MARGITSZIGETI SZABADTÉRI SZÍNPAD a nyár hátralévő részében nagy előadásokkal, komoly- és könnyűzenei koncertekkel, opera és balettelőadással várja a közönséget. Július 7-én, 9-én és 10-én, Alföldi Róbert rendezésében, Kentaur díszleteiben 30 év után újra látható grandiózus előadásban a hun király legendáját feldolgozó opera , Verdi: Attilája. A világ legnagyobb operaszínpadait meghódító mű minden remény szerint itthon is hatalmas sikert arat majd olyan kiválóságok tolmácsolásában mint Konstantin Gorny (Attila), Rálik Szilvia (Odabella), Kiss B. Attila (Foresto), Massányi Viktor (Ezio) a Magyar Állami Operaház művészei. Az előadás létrehozói koprodukcióban a Szabad Tér Színház és a Debreceni Csokonai Színház. Augusztus 12-én lép fel a Miami Balett először Magyarországon. A világot járó fiatal, attraktív társulat, a Ballett Maximum Company, két részes gálán klasszikus és modern látványos koreográfiákban mutatják be tehetségüket. A nemzetközi hírű tánctársulat az ExperiDance csapata 3 este szerepel a Margitsziget közönsége és rajongói előtt, július 15-én (Muskétások), július 30-án (Revans) és augusztus 24-én (Ezeregyév).

A kőszínházi szezon végeztével VÁROSMAJOR SZABADTÉRI SZÍNPAD már június közepétől átveszi és csokorba gyűjtve adja át vendégeinek a nyári szezon színházi csemegéit. A Városmajori Szabadtéri Színpad a színházak és társulatok legsikeresebb és friss előadásait válogatja és mutatja be, a produkciókban közreműködő kedvelt művészek felvonultatásával. Júliusban műsorra kerül a Remix, az Imádok férjhez menni, a Virgonc hölgyek, augusztusban A zarándoknő, az Édentől keletre, a Mezítláb a parkban és a Valahol Európában. A TV2-ből ismert Megasztárok még két alkalommal szerepelnek a Városmajorban,

A BUDAI PARKSZÍNPAD a populáris és könnyűműfajok képviselőinek, szólistáknak és együtteseknek, látványos folk és show műfajoknak kedvelt helyszíne. A Feneketlen-tó és a színpadot körülvevő parkban fellép Gerendás Péter majd Bródy János, augusztusban a Pa-Dö-Dö, Nádas György, és itt kerül színre az "Ifipark" és a Sztárcsinálok musical.

Bővebb információ: www.szabadter.hu-n

süti beállítások módosítása