Budavári Nyár 2004

A Hadtörténeti Intézet és Múzeum udvarán

2004. július 16. és augusztus 15. között gazdag programmal vár minden érdeklõdõt a Budavári Nyár! A rendezvénysorozatot ez évben új szervezõ, a Zempléni Fesztivált is ez évtõl rendezõ INTERKULTUR Hungaria Kht. csapata készítette elõ a Honvéd Együttes közremûködésével.

2004. július 16. és augusztus 15. között gazdag programmal vár minden érdeklődőt a Budavári Nyár! A rendezvénysorozatot ez évben új szervező, a Zempléni Fesztivált is ez évtől rendező INTERKULTUR Hungaria Kht. csapata készítette elő a Honvéd Együttes közreműködésével.




A Budavári Nyár központi helyszíne továbbra is a Hadtörténeti Múzeum udvara lesz. Igényes, szórakoztató nyáresti programokkal várjuk az érdeklődőket. Szimfonikus estek sorozatunkban mindenki megtalálhatja a kedvére való programot. A műsorok a Liszt Ferenc Kamarazenekar és a Duna Szimfonikus Zenekar klasszikus koncertjeitől a Rajkó Zenekar szimfonikus folklórestjén keresztül a Honvéd Férfikar és a Budapest Jazz Orchestra közös jazz hangversenyéig a zenei műfajok széles spektrumát öleli fel. A fesztivál egyik különlegessége, a Magyarországon vendégeskedő kíváló angol együttes, a Southampton Symphony Orchestra hangversenye.

A hagyományos Meseudvar is megnyílik a látogató családok előtt szombat délelőttönként 10 órától a Hadtörténeti Múzeum udvarán. A gyerekek ismét találkozhatnak kedvenc mesefiguráikkal. Rumcájsz a rabló, Óz a nagy varázsló kalandjai mellett a Trambulin színház Varázsfuvola előadása várja a kicsiket és nagyobbakat egyaránt.

Új helyszínnel is bővül idén a nyári hangversenyek kínálata. A budavári Mátyás templomban várjuk szeretettel az oratórium irodalom kedvelőit, a műfaj legnagyobb alkotásaival. A péntek este 20 órakor kezdődő hangversenyeken kiváló előadók tolmácsolásában elhangzik Bach h-moll miséje, Rossini Stabat Matere, Mozart Requiemje és Händel Messiás című oratóriuma.

Az egyházzenei sorozat utolsó, ajándék hangversenyén először lép fel Budapesten a világ hangversenytermeinek egyik nagy felfedezése, a lipcsei Amarcord Énekegyüttes. A világhírű King’s Singers utódjaként számon tartott fiatal művészek a lipcsei Tamás templom fiúkórusának egykori tagjai. Kiemelkedően magas szintű énekkultúrájuk és igényes műsorválasztásuk felejthetetlen élmény ígér augusztus 15-én 20:30-tól a Budavári Nyár vendégeinek.

A rendezők továbbra is fontos szempontnak tartották, hogy a belépődíjak továbbra is megfizethetők legyenek a hazai közönség számára is.


SZIMFONIKUS ESTEK
a koncertek este 8 órakor kezdődnek MESEUDVAR
az előadások 10.00 órakor kezdődnek
Július 18. vasárnap (esőnap 19-én)
Haydn: D-dúr szimfónia No. 104
Weber: Fagottverseny
Beethoven: I. szimfónia
Benkócs Tamás - fagott
Duna Symphony Orchestra
Vezényel:Ungár Iván (AUS)

Július 25. vasárnap (esőnap 26-án)
Vivaldi: Concertos
Schubert: Quartetsatz
Beethoven: Vonósnégyes Op. 18,Nr. 4.
Liszt Ferenc Kamarazenekar
Hangversenymester: Rolla János

Augusztus 1. vasárnap (esőnap 2-án)
Elgar: Cockaigne
Kodály: Galántai táncok
Schumann: III. szimfónia
Southhampton Youth Orchestra
Vezényel: Jane Higgins (GB)

Augusztus 8. vasárnap (esőnap 9-én)
Népszerű szimfonikus művek
Rajkó Zenekar Július 24. szombat (esőnap 25-én)
Vaclav Ctvrtek - Kárpáti Péter:
RUMCÁJSZ, A RABLÓ
a Honvéd Kamaraszínház előadása
Rendező: NOVÁK ESZTER

Július 31. szombat
(rossz idő esetén a Márvány teremben)
ÓZ HATALMAS VARÁZSLÓ!
A Trambulin Színház előadása
Frank L. Baum műve alapján írta és rendezte: CSÁK GYÖRGY

Augusztus 7. szombat
(rossz idő esetén a Márvány teremben)
VARÁZSFUVOLA
A Trambulin Színház előadása
Emanuel Schikaneder librettójának felhasználásával írta: Csák György
W. A. Mozart dallamait hangszerelte:
Csák Péter
Rendező: CSÁK GYÖRGY

HONVÉD GÁLA
Augusztus 11. szerda (rossz idő esetén a Márvány teremben)
Bachtól a Beatlesig (Örökzöldek big bandre)
Szabados György: Emlékezés és zsoltár, Binder Károly: Havon delelő szivárvány
Budapest Jazz Orchestra, Honvéd Férfikar, Vezényel: DRUCKER PÉTER

süti beállítások módosítása