Nézõk százai rohanták meg a nyíregyházi színházat

Színházkedvelõk százai rohamozták meg a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház jegyirodáját hétfõn, hogy Udvaros Dorottya, Eszenyi Enikõ, Mácsai Pál vagy Haumann Péter játékát láthassák. Mától lehet ugyanis jegyet venni a szeptember 3. és 11. közötti Vidor Fesztiválra, a Vidámság és a Derû Országos Seregszemléjére.

Az iroda előtt folyamatosan két-háromszázan álltak az 50-100 méter hosszú sorban és vártak arra, hogy jegyhez jussanak a tizennégy színházi előadás valamelyikére, amelyeken a hazai teátrumok műsorán szereplő legjobb komédia-darabokat láthatják. A szeptemberi fesztiválon a nyíregyházi színház nagyszínpadán és kamaraszínházában hét-hét színművet mutatnak be tíz budapesti és három vidéki társulat művészei.

A darabokban főbb szerepet játszik Udvaros Dorottya, Eszenyi Enikő, Lukács Sándor, Gálffi László, Mácsai Pál, Haumann Péter, Gáspár Sándor, Hirtling István, Moór Mariann, Dörner György, Görög László, Béres Ilona, Tordai Teri, valamint Nagy-Kálózy Eszter.

A fesztivál ideje alatt Nyíregyházán minden este ingyenes koncerteket és filmvetítéseket is tartanak a városháza előtti Kossuth téren, valamint bábszínházi előadások is lesznek délelőttönként a legfiatalabb korosztály tagjainak.




forrás: Observer

süti beállítások módosítása