Krétakör Színház: FeKETEoRsZág

A FEKETEország a Krétakör társulatának közös mûve: komor, groteszk, szatirikus vízió a világról, amelyben élünk. Az elõadás alapjául azok a 2004. januárja óta a rendezõ telefonjára érkezett SMS-ek szolgáltak, melyek 160 karakterben fogalmazzák meg a napi eseményeket.

Bemutató: 2004. október 1. este 8 óra, Millenáris Teátrum



A FEKETEország a Krétakör társulatának közös műve: komor, groteszk, szatirikus vízió a világról, amelyben élünk. Az előadás alapjául azok a 2004. januárja óta a rendező telefonjára érkezett SMS-ek szolgáltak, melyek 160 karakterben fogalmazzák meg a napi eseményeket.



Ezek a hírek inspirálták a színészek által improvizált jeleneteket, zeneszámokat, melyekből nem hagyományos értelemben vett dráma, hanem egyfajta abszurd ünnepség, beavatási szertartás bontakozik ki. Az előadás keletkezését tekintve a Hazámhazám folytatása, csak itt annyiban továbbléptünk, hogy elszakadva a hagyományos színházi történetmeséléstől, inkább zenei módon szerkesztjük egybe a széttartó, rímelő, kontrasztos, párhuzamosan futó vagy összefolyatott jeleneteket.

Gyerekelőadás, csak felnőtteknek!




Játszók: Bánki Gergely, Csákányi Eszter, Gyabronka József, Katona László, Láng Annamária, Mucsi Zoltán, Nagy Zsolt, Péterfy Borbála, Rába Roland, Sárosdi Lilla, Terhes Sándor, Tilo Werner, Tóth Attila mv.

Írták: a játszók, Veress Anna, Jeli András; Moldvai Márk; Schilling Árpád és Tasnádi István;
Dramaturg: Ari-Nagy Barbara;
Díszlettervező: Ágh Márton;
Jelmeztervező: Kiss Julcsi;
Fénytervező: Bányai Tamás;
Rendezőasszisztens: Tóth Péter;
Produkciós vezető: Erős Balázs, Gáspár Máté;
Rendező: Schilling Árpád

Krétakör előadás a Művészetek Völgyével és a Millenáris Kht.-vel közös produkcióban.

Partnerek: MC93 Bobigny, Paradise Regained Festival (Hollandia), Festival Passages (Nancy, Franciaország), THEOREM

Támogatók: Holland Királyság Nagykövetsége (Matra/Kap program), Nemzeti Kulturális Alapprogram, Fővárosi Önkormányzat Kulturális Bizottsága, Partra Magyar! (Magyar Kulturális Évad Hollandiában), Bábolna Rt., Ciánkáli

Médiatámogatók: Magyar Hírlap, Súgó, Radio Café, szinhaz.hu

süti beállítások módosítása