Soha nem látott drámák a Millenárison

A Millenáris új sorozatában - mely "Elõszínpad" névre hallgat - vadonatúj magyar és külföldi drámákat mutatunk be felolvasószínházi formában - csupa olyat, amely még nem került színre honi színpadon. Az elsõ est felolvasói a Krétakör Színház színészei közül kerülnek ki.

október 12., kedd - 20h Teátrum - Kékszalon

OKTÓBER: KULTÚRÁKON ÁT

Anne Washburn, New York-i drámaírónő négy héten át a Krétakör Színház vendége. Budapesti tartózkodásának ideje alatt a társulat egyhetes intenzív műhelymunkával dolgozza föl A világpolgár című darab jeleneteit, október 12-án este nyolckor pedig a teljes szöveget fölolvassák a Millenárison. Mindez egy négyoldalú drámaíró-csereprogram része a New York-i székhelyű New Dramatists, a budapesti Krétakör Színház, a prágai Na Zabradli és a belgrádi Dah Teatar között. Egy-egy amerikai drámaíró a három európai színházban, három európai szerző pedig a New Dramatistnál vendégeskedik.

A Krétakör 18 jelentkező közül választotta ki Anne Washburnt. A világpolgár egy olyan amerikai fiatalember viszontagságairól szól, akit angolul kiválóan beszélő kollégák vesznek körül egy idegen országban, ám ő mégis elveszettnek érzi magát, mert semmit nem ért vendéglátói kultúrájából.

Szerző:Anne Washburn
Fordító: Merényi Anna
Ötlet- és házigazda: Upor László
Előadják: a Krétakör Színház színészei
Rendező: Schilling Árpád

süti beállítások módosítása