Krétakör, november

Sûrû hónap áll mögöttünk és talán még sûrûbb elõttünk, ha másképpen is. A premierektõl dús októbert turnékkal teli november követi. A Feketeország pozitív itthoni fogadtatása után izgatottan várjuk az elsõsorban a magyar közélet eseményeire reagáló produkció külföldi visszhangját (november 9. - Utrecht, 11. - Rotterdam). Zenés, politikai revünk itthon november 23. és 26. között lesz újra látható. A 24-i elõadás után közönségtalálkozót tartunk, 25-én pedig az éjfélkor (!) kezdõdõ Feketeország elõtt már 19 órától kínáljuk ingyenes programjainkat a kitartó érdeklõdõknek a Millenáris Kék Szalonjában. A FEKETEleves elnevezésû este elsõ része Színház És Irodalom felolvasó-színházi sorozatunk második darabja lesz, ismét Schilling Árpád rendezésében. (Az október 12-én telt ház elõtt nagy sikerrel bemutatott A világpolgár, Anne Washburn drámája elektronikus formában megrendelhetõ színházunk dramaturgiáján, a lengyel.anna@kretakor.hu címen.) Majd 22 órától a Feketeország legintenzívebb és legihletettebb próbaidõszakából, a bódvarákói workshopról összevágott video-anyagot mutat be a rendezõ.

Sűrű hónap áll mögöttünk és talán még sűrűbb előttünk, ha másképpen is. A premierektől dús októbert turnékkal teli november követi. A Feketeország pozitív itthoni fogadtatása után izgatottan várjuk az elsősorban a magyar közélet eseményeire reagáló produkció külföldi visszhangját (november 9. - Utrecht, 11. - Rotterdam). Zenés, politikai revünk itthon november 23. és 26. között lesz újra látható. A 24-i előadás után közönségtalálkozót tartunk, 25-én pedig az éjfélkor (!) kezdődő Feketeország előtt már 19 órától kínáljuk ingyenes programjainkat a kitartó érdeklődőknek a Millenáris Kék Szalonjában. A FEKETEleves elnevezésű este első része Színház És Irodalom felolvasó-színházi sorozatunk második darabja lesz, ismét Schilling Árpád rendezésében. (Az október 12-én telt ház előtt nagy sikerrel bemutatott A világpolgár, Anne Washburn drámája elektronikus formában megrendelhető színházunk dramaturgiáján, a lengyel.anna@kretakor.hu címen.) Majd 22 órától a Feketeország legintenzívebb és legihletettebb próbaidőszakából, a bódvarákói workshopról összevágott video-anyagot mutat be a rendező.



A sűrű turnénaptár miatt legközelebb decemberben lesz műsoron a Mundruczó Kornél rendezésében frissen bemutatott Térey János mű. A Nibelung-lakópark decemberben és januárban lesz újra látható a János Kórház sziklabarlangjában (ezekre az előadásokra már közönségszervezésünknél lehet jegyet rendelni), de addig is megvásárolhatják korunk egyik legizgalmasabb költő-drámaírójának frissen megjelent kötetét a jobb könyvesboltokban. Szintén decemberben játsszuk ismét Nyitra, Belfast, Utrecht, Arnhem, Rotterdam és Amszterdam után Budapesten is a Sirájt.



November 29-én megkezdi próbáit a társulattal Wulf Twiehaus, berlini rendező, aki két éve A hideg gyermeket vitte színre a Millenáris Fogadójában. Ezúttal a magyar származású osztrák klasszikus Ödön von Horváth Kasimir és Karoline című színművén dolgozik majd társulatunkkal a Vidám Színpad nagytermében. A témájában, humorában, de mindenekelőtt nyelvében leginkább Molnár Ferenc Liliomára emlékeztető darab címszerepeit Láng Annamária és Katona László alakítják. Jegyigényeiket már most leadhatják a jegy@kretakor.hu-n!



S végezetül néhány rövid hír:


- Schilling Árpádnak a szeptember 29-én a Széchenyi Művészeti Akadémia színházi konferenciáján elhangzott beszéde a magyar színházi struktúráról teljes terjedelmében olvasható a Kritika novemberi számában.

- Irodánk a MUOSZ székházként ismert Andrássy úti épület mögé költözött. Új címünk: 1062 Budapest, Bajza u. 31. Telefonszám: (+36) 1 886 2426, Fax: (+36) 886 2434


A társulat nevében üdvözlettel:

Büki Dóra szervezésvezető
Merényi Anna dramaturg
Gáspár Máté ügyvezető

süti beállítások módosítása