Egy hét a tánc jegyében

Az " Egy hét a tánc jegyében" azzal a céllal kerül megrendezésre, hogy a Budapesti Operettszínházban létrejöjjön egy, a táncot népszerûsítõ és a kortárs táncmûvészeti mûfajokat bemutató, fesztivál jellegû program. A SÚGÓ Raktárszínház remek tér és helyszín, ami eddig kiaknázatlan volt a táncmûvészeti társulatok és mûhelyek számára, melyek egyre szélesebb körben keltenek érdeklõdést a magyar nézõk körében is, nemcsak külföldön, ahol kiemelt szerepük van a kulturális életben.



forrás: Táncélet.hu

Duda Éva vezetésével az Operettszínház Raktárszínházában



Kurzusok: december 10-16 között minden délután workshop a Balett-teremben, kezdőknek és haladóknak egyaránt 14.00-15.30: Király Attila - kontakt tánc, 15.30-17.00: Duda Éva - modern tánc, 17.00-18.00: Papp Tímea - Street-Jazz

A kurzusokra jelentkezni hétköznapokon 12.00-16.00 óráig a 269-38-37es telefonszámon Hegedűs Zsóka igazgatósági titkárság vezetőnél lehet.

2005. január 10., 11., 12. 20.00 órakor:
HÚSBA TÉPVE
Táncolják: Duda Éva, Szász Dániel
Jelmez: Kemenesi Tünde
Díszlet: Bátonyi György
Zene: Kunert Péter
Koreográfia: Duda Éva és BOLYONGÓ
Táncolják: Szabó Csongor, Mészáros Zizi, Hámor József, Fosztó András, Rakotomalala Myriam, Gresó Nikoletta, Kulcsár Vajda Enikő
Jelmez: Duda Éva
Díszlet: Bartos András
Zenei szerkesztő: Kovács Krisztián
Koreográfia: Duda Éva










2005. január 14., 15., 16. 20.00 órakor:
PÚDER /premier/
Táncolják: Gresó Nikoletta, Hámor József, Papp Tímea, Gergye Krisztián, Rakotomalala Myriam, Szász Dániel, Rovó Péter, Fosztó András, Kulcsár Vajda Enikő
Előadó: Békési Orsolya
Jelmez: Kemenesi Tünde
Díszlet: Bátonyi György
Zene: Kunert Péter
Koreográfia: Duda Éva
Támogatók: Nemzeti Kulturális Alapprogram Táncművészeti Kollégiuma, Fővárosi Közgyűlés Kulturális Bizottsága, Új Előadóművészeti Alapítvány, Műhely Alapítvány








Fotókiállítás: táncszínházi fotókiállítás és vásár
A Raktárszínház előtti térben állványokra kifüggesztjük az előadásokról készült legjobb fotókat, néhány műtermi képet, illetve a kurzusokról készült felvételeket, melyeket a résztvevők megvásárolhatnak a helyszínen.

Fotóművészek: Hapák Péter (számos hazai és külföldi díjat nyert fotós - a stuttgarti táncfesztivál állandó plakátfotója az ő munkája - jelenleg New Yorkban él), Tumbász Hédi, Sarnyai Krisztina, Garab Ildikó és mások.
A megtekintés ingyenes minden látogató és néző számára.

Az előadásokról:

Az " Egy hét a tánc jegyében" azzal a céllal kerül megrendezésre, hogy a Budapesti Operettszínházban létrehozzunk egy, a táncot népszerűsítő és a kortárs táncművészeti műfajokat bemutató, fesztivál jellegű programot, mellyel szélesíteni kívánjuk az eddig is gazdag repertoárt. A SÚGÓ Raktárszínház remek tér és helyszín, ami eddig kiaknázatlan volt a táncművészeti társulatok és műhelyek számára, melyek egyre szélesebb körben keltenek érdeklődést a magyar nézők körében is, nemcsak külföldön, ahol kiemelt szerepük van a kulturális életben.

Duda Éva kisebb csapattal már főiskolás évei alatt elkezdett önálló darabokat alkotni, miközben zenés színházi művekben készített koreográfiákat. Számos munkában vett részt táncosként, koreográfusként, asszisztensként vagy alkotóként. Jelenlegi legnagyobb sikert a Rómeó és Júlia hozta meg számára, ami rendkívüli teltházaknak örvend és a Budapesti Operettszínház egyik legkedveltebb és legtöbbet játszott darabja.

Saját társulatával első komoly eredménye a kis herceg sztoriból átírt "Bolyongó", melyet a Merlin Színházban mutattak be 2003 májusában és több mint egy évadon át volt látható, majd az Országos Veszprémi Táncfesztiválon koreográfusi- és legjobb fő- és mellékszereplő díjakkal jutalmazták a produkciót. 2004 nyarán Japánba is meghívást kapott.

A "Húsba tépve" című műve egy szerelmi duett, a Trafó meghívására jött létre, melyet Ady Endre költészete inspirált és melyhez külön zenét komponált Kunert Péter. Az előadás a lengyel Cieszyn-i fesztivál meghívott programja volt. Most hosszú idő után, ez is látható lesz három estén át.

A "Púder" pedig a Raktárszínház első táncszínházi bemutatója lesz. Egy új irány keresése, melyben saját álarcainkat, mázainkat, felvett viselkedési szokásainkat, emberi játszmáinkat, néha megmagyarázhatatlan hazugságainkat próbálja meg a társulat humorral és keserűséggel leleplezni, hogy meglássuk mi van igazából a púder mögött, vagyis a külsőségek a felszín alatt. Alkotótárs ismét Kunert Péter, aki több színházi és filmes munkát tudhat maga mögött a tánczene alkotásán túl.

forrás: Táncélet.hu

süti beállítások módosítása