Andrew Lloyd Webber újra a Madách Színházban

2005. május 27-28-29-én a Madách Színházban egy új, egyedülálló produkció kel életre: Andrew Lloyd Webber zenéjével, Ben Elton és Bródy János szövegével, Szirtes Tamás rendezésében egy új angol-magyar mû születésének lehetünk szemtanúi.
Az elõadásban Európában még sohasem használt színpadtechnikát, látványelemeket láthatnak a világhírû Kentaur varázslatos több mint 30 helyszínbõl álló díszletével.

Andrew Lloyd Webber évtizedek óta világviszonylatban a musical koronázatlan királya. Webber és a Madách Színház között régóta szoros és sikereket termő kapcsolat áll fenn. A Madách Színház legújabb nagy Webber sikere Az Operaház Fantomja. A 2003. május 31.-i bemutató óta több mint 250-szer került színre. Ezek a sikerek vezettek oda, hogy Andrew Lloyd Webber és a Madách Színház kapcsolatában minőségi ugrás következik be. Az eddigi produkciók annyira elnyerték a zeneszerző tetszését, hogy megtisztelő és inspiráló ajánlatot tett a Madách Színháznak. Újabb darabját, melynek címe The Beautiful Game, alkotó együttműködésre ajánlotta fel a Színháznak. Ennek jelentősége akkor mérhető fel, ha tudjuk, hogy egy olyan nagy presztízsű szerzőnek, mint Webber, a darabjai világszerte az ősbemutató szigorúan ellenőrzött standardjai szerint kerülhetnek csak színre bárhol a világon. Mindeddig kizárólag angol és amerikai, tehát az angolszász kultúra közös művészi nyelvét beszélő művészeknek nyílt lehetősége alkotó együttműködésre.

Webber arra hatalmazta fel a magyar alkotótársakat, hogy az alapvonalak megtartásával nyelvileg, érzelmileg, és a konkrét problémaérzékelés tekintetében teremtsék meg a darab közép-európai változatát. Az együttműködés az ő részéről nemcsak bizonyos módosítások engedélyezését jelenti, hanem újabb zenei hozzájárulást is az új változathoz, olyan számok és zenei megoldások megjelenítése a darabban, amelyek vadonatújak.

A születendő új angol-magyar musical címe: "Volt egyszer egy csapat..."


"Életre kel a csapat"


Andrew Lloyd Webber-Ben Elton-Bródy János:
VOLT EGYSZER EGY CSAPAT
(The Beautiful Game)
musical két részben

Szereplők:

John: Miller Zoltán - Nagy Sándor
Thomas: Feke Pál - Barát Attila - Serbán Attila
Frank: Arany Tamás - Balog János - Pankotay Péter
Daniel: Sándor Dávid - Szemenyei János - Szente Vajk
Ginger: Nagy Lóránt - Ömböli Pál
O'Donell atya: Dunai Tamás - Koltai János
Mary: Krassy Renáta - Mahó Andrea - Nádasi Veronika
Christine: Polyák Lilla - Nyári Szilvia - Gallusz Nikolett
Bernadette: Balogh Anna - Szegő Adrienn - Vágó Zsuzsa

Kisebb szerepekben a Madách Színház stúdiósai, valamint a Madách Színház Kórusa és Tánckara

Zenei vezető: Kocsák Tibor
Zenei munkatárs: Gillay András - Zádory László
Látvány: Götz Béla
Koreográfus: Tihanyi Ákos
Díszlettervező: Kentaur
Jelmeztervező: Szakács Györgyi
Dramaturg: Fodor Géza
A rendező munkatársa: Kutschera Éva - Paál Gergely

Rendező: Szirtes Tamás

Bemutató: Madách Színház, 2005. május 27-28-29.

süti beállítások módosítása