Neil LaBute: A modell

Telekes Péter, Zeck Julianna, Tornyi Ildikó és Varju Kálmán Marton László növendékei. Az elmúlt évadban nagy sikerrel játszották a Vígszínház Házi Színpadán Török Sándor: Valaki kopog címû regényének színpadi változatát, illetve a Bölcsõtõl a koporshow-ig címû zenés játékot. Ezúttal még nagyobb nyilvánosság elõtt igazolhatják tehetségüket.

Telekes Péter, Zeck Julianna, Tornyi Ildikó és Varju Kálmán Marton László növendékei. Az elmúlt évadban nagy sikerrel játszották a Vígszínház Házi Színpadán Török Sándor: Valaki kopog című regényének színpadi változatát, illetve a Bölcsőtől a koporshow-ig című zenés játékot. Ezúttal még nagyobb nyilvánosság előtt igazolhatják tehetségüket.


- Elsősorban ők a fontosak, s nem a díszletfalak, a kellékek meg a világítási effektek - mondja Lukáts Andor rendező. - Azt gondolom, a színészetben az a legfontosabb, hogy mi történik egy emberben belül. Ezúttal - bár lesz néhány bútor a színen - alapvetően egy üres térben játszanak, amely erősíti a színész fontosságát. Minden rezdülés, minden tekintet a belsejét vetíti ki a színésznek. A darab fiatalokról, ha úgy tetszik, a szerelemről szól. Ám ez a fogalom egészen mást jelent ma, mint akár tíz évvel ezelőtt. Másképp zajlik ma minden, amit szerelemnek és kapcsolatnak hívnak. Mintha a kíváncsiság is kevesebb lenne, s az a benyomásom és érzésem, hogy nincs hosszú távra gondolat. Nem gondolok arra, mi lesz egy év múlva velem, hanem az érdekel, most jó-e vagy sem. Gyorsfogyasztó társadalom lettünk. Gyorsan fogyasztjuk egymást, a szerelmet, az életet. Mert nem tudjuk, hogy holnap mi történik velünk. Az amerikai író darabját egy részben játsszuk. Tele van humorral, poénnal, de váratlan (keserű) fordulatokkal is. Alapvetően komoly, elgondolkodtató történet. Ha úgy tetszik, egy mai fiatalembert, egy mai életformát, egy mai életérzést "modellezünk".

Bemutató: Pesti Színház - 2005. január 6.
Rendező: Lukáts Andor

süti beállítások módosítása