Emberi hang

Egy asszony. Szeretett. Megcsalták. Most ül egyedül a közös lakásban és a telefonhívást várja. Remél? Persze. Ki nem remél ilyen esetben? Talán mégis megszólal az a hátha. Türelmes és türelmetlen. Csak nehogy elrontsa. A telefonzsinór köti össze a múltat a jelennel. A boldogságot a jelen poklával. Álmatlanság, gyógyszerek. Sokat, igen, nagyon sokat bevett. Mégis életben maradt. Mi ez, ha nem jel? Csak a vonal ne némuljon el. Az asszony beszél és beszél. Életben kell tartani a reményt. Az életet. Nem látjuk, nem halljuk, ki van a vonal túlsó végén. Csak sejtjük, hogy minden elvégeztetett.

A Bárka Színházban január 31-én (hétfőn) Szolnoki Szigligeti Színház vendégjátéka

Jean Cocteau - Francis Poulenc: EMBERI HANG
Monodráma két variációban

A Magyar Állami Operaházzal közös produkció

I.RÉSZ
(prózai változat)

A nő: Melkvi Bea
RENDEZŐ: Quintus Konrád

II.RÉSZ
(operaváltozat)

A nő: Kővári Eszter Sára
RENDEZŐ: Kerényi Mihály

Zongorán közreműködik: Rácz Márton
Díszlet- és jelmeztervező: Kovács Yvette Alida
Rendezőasszisztens: Tóth Krisztina

Jean Cocteau: Emberi hang

Az európai avantgard nagy klasszikusának színpadi műve igazi hang-játék. Játék a hanggal. A történet mindössze néhány telefonbeszélgetés és néhány téves kapcsolás, mintha mások is keresnének valakit. Igen, mindenki keres valakit. Személytelenségbe burkolózva, telefonkagylók mögé rejtőzve vallanak és keresik egymást.



A színpadi művet a Magyar Állami Operaházzal közösen egy egész estés program részeként mutatjuk be a Szobaszínházban. Az est első részében a Cocteau-mű prózaváltozatát láthatjuk Melkvi Bea főszereplésével. A darabot Quintus Konrád viszi színre.

Az est második részében a Cocteau-mű Francis Poulenc által komponált operaváltozata hangzik el Kerényi Mihály rendezésében. Az asszony szerepét az Amadeusban és a tavalyi színiszezon egyik sikerének számító Székely fonóban Szolnokon fellépő kitűnő szoprán, Kővári Eszter Sára énekli.

süti beállítások módosítása