Kés a tyúkban / Thália

A "Vendégségben Budapesten, Határon-túli Színházi Esték " rendezvénysorozat keretében a Szabadkai Népszínház bemutatja : David Harrower - Kés a tyúkban c. mûvét 2oo5 február o8-án a Thália Színházban.

KÉS A TYÚKBAN - egy Fekete Péter rendezés a Thália színházban



A darabot FEKETE PÉTER rendezte, akit elsősorban angol nyelvű rendezéseiről ismerhet a közönség, hiszen az elmúlt 8 évben több mint 15 angol nyelvű darabot rendezett a szigetországban, s melyek közül sok a Merlin Színházban vendégeskedett. A Kés a Tyúkban, a tavalyi évad legsikeresebb bemutatójának számított Szabadkán. A címszerepért VICEI NATÁLIA az év színésznője díjat kapta, és nominálva lett a Pataki emlékgyűrűre A Molnár szerepéért KATKÓ FERENC az évad legjobb férfi főszerelője díjat kapta Szabadkán.

Harrower darabját - Varró Dániel kitűnő fordításában jól ismeri a magyar közönség, hiszen a Kamrában kirobbanó sikerrel játsszák évek óta. A Fekete Péter rendezés a főszereplő 4o-es nő személyiség fejlődésére, útkeresésére fókuszál. Az ÚT szimbolikusan és tényszerűen is az előadás középpontjában áll. Vicei Natália önmagát játssza a darabban.

"Asszonyomat 15 évi boldog házasság után is bármikor elveszíthetem" nyilatkozta a rendező 5 évvel ezelőtt mikor a darabot először rendezte Nagy Britanniában , angol nyelven. 5 évvel később a magyar nyelvű bemutatón Szabadkán " a balkáni színjátszás új időszámítása" jelzővel illette a kritika.

A előadás zenéjét Bakos Árpád szerezte, aki élőben muzsikál az előadásban.

süti beállítások módosítása