Feleségek felesége

"Mi vigasztalhatja azt, ki kedvesét elveszti? Mi a nõt, ki férjét temeti el, kivel eggyé olvadtnak hitte saját életét, kiért boldogságát, mindenét oly örömest feláldozta volna, mert hiszen õ több volt magában, mint a mindenség nélküle."

2005. március 6-án, délelõtt 11 órakor monodráma kerül bemutatásra a Komédium Színházban. Patka Heléna Szendrey Júlia bõrébe bûjva idézi fel Petõfi halhatatlan alakját.

Vasárnapi matiné a Komédiumban


2005. március 6-án, délelõtt 11 órakor érdekes monodráma kerül bemutatásra a Komédium Színházban. Patka Heléna Szendrey Júlia bõrébe bûjva idézi fel Petõfi halhatatlan alakját.

Júlia és Petõfi szerelmének különbözõ állomásai - az atyai tiltás ellenére megkötött esküvõ és a koltói mézeshetek - mellett az 1848-as események és a márciusi forradalom történései is megelevenednek az est során.

Júlia naplójegyzetei, levelezése és Petõfi Sándor néhány költeménye segítségével próbálják felidézni Szendrey Júlia életének azon szakaszát, amely Petõfihez, illetve a költõ halála után az emlékéhez kapcsolódik. A darab létrejöttéhez segítségül szolgált Kerényi Ferenc Júlia címû színmûve is. Az elõadást Dvorák Gábor rendezte.

További elõadások a Komédiumban: 2005. április 17., május 22. de. 11 óra

Jegyek elõvételben kaphatók a Komédium jegyirodájában.

süti beállítások módosítása