A Magyar Állami Operaház Gyermekkara felvételt hirdet

Az Operaház Gyermekkara 1970 óta mûködik jelenlegi formájában. Tagjai az Erkel Ferenc Általános Iskola és Gimnázium tanulói. Fellépnek az Operaház és az Erkel Színház elõadásain, valamint külön felkérés esetén hangversenyek, rádió, televízió és hanglemez felvételeken közremûködnek. Az Operaház elõadásain a gyermek szólisták is közülük kerülnek ki.

A Magyar Állami Operaház Gyermekkarának Felvételi Hirdetése



Az Operaház Gyermekkara 1970 óta működik jelenlegi formájában. Tagjai az Erkel Ferenc Általános Iskola és Gimnázium tanulói. Fellépnek az Operaház és az Erkel Színház előadásain, valamint külön felkérés esetén hangversenyek, rádió, televízió és hanglemez felvételeken közreműködnek. Az Operaház előadásain a gyermek szólisták is közülük kerülnek ki. Nagy sikerrel ( amit a kritikák is igazoltak ) énekelték a Jancsi és Juliska rövidített változatában a címszerepeket, világpremierként Ligeti György : Le grande Macabre című operájában Mekis Péter volt Go-go herceg, Britten: A csavar fordul egyet című művében Babay Nóra és Ivanics Atilla szintén egyedülálló módon adta elő a két gyermekszereplő szólamát, Mozart: A varázsfuvola �három fiú�-ját több rendezésben is alakították kórusunk tagjai, Wagner: Tannhauser-ében és Puccini: Tosca- jában pedig a Pásztorfiút.Természetesen az operák gyermekkari szólamainak eléneklése a fő feladatuk. Minden évben lehetőség van bekerülni a kórusba felvételi alapján. Idén is várjuk a jelentkezőket!


Feltételek: a jelentkező gyermek a 2005-2006-os tanévben kezdi meg az általános iskola 1-6. osztályát, jó zenei hallása, és tiszta énekhangja van.

Jelentkezési lapjának tartalmaznia kell nevét, címét, jelenlegi osztályát. Kérjük, hogy egy megcímzett, bélyeggel ellátott borítékot is mellékeljenek! Jelentkezni az alábbi címen lehet:

Erkel Ferenc Általános iskola és Gimnázium
1063 Budapest
Szív u. 19-21.

Jelentkezési határidő: 2005. március 25.

Az első osztályba jelentkező gyerekek felvételijének várható időpontja:

2005. április 5. és 8. között

süti beállítások módosítása