Bangkoki punkok

Valahol Európában - a Balkánon? Dél-Keleten? - él egy sajátos család, õk a "bangkoki punkok". Jobb sorsra érdemes, mégis, önhibájukból, vagy már eleve determináltan a periférián tengõdõ emberek, akik puszta vegetációra kárhoztatott létüket, egy sajátos, "világmegváltó" filozófiával teszik elviselhetõvé, más szóval túlélhetõvé. Kik õk: egy sosemvolt cirkusz tagjai, idõ- és tér- utazó mutatványosok, az életben maradás nagy mutatványának értelmi és érzelmi kaszkadõrei? A katarzis terroristái, gyógyíthatatlan idealisták, lázadók, akik egy jobb világ reményében helyüket keresik a harmadik évezred sivár és kietlen labirintusában?

március 12., szombat 19h és március 14., hétfő 22h, Millenáris Fogadó
BANGKOKI PUNKOK - Zenés punk-parabola két részben



A Bangkoki punkok arra a kérdésre keres válaszokat, hogy vajon létezhet-e még a harmadik évezred hajnalán egészséges szembenállás, lázadás, hogyan amortizálódott tovább a "minden egész eltörött" alapélménye, mi lesz a szellem embereivel, a lecsúszottakkal, a periférián élőkkel - s egyáltalán milyen fogódzókat kínál ez a kor a morál, a filozófia, az egyetemes emberi értékek terén?

Szereplők:

Milan - Poroszlay Gergő
Poseidon - Dióssi Gábor
Evangeli - Vlahovics Edit
Solangelia - Parti Nóra
Hugi - Kovács Dóra
Kokó - Vajda Róbert
Forradalmár - Huszár Zsolt

Zenészek: Havas Miklós, Lamm Dávid, Pfeiler Ferenc
Koreográfia: Kántor Kata
Díszlet-jelmez: Izsák Lili
Író-dramaturg: Sediánszky Nóra

Író-zeneszerző-rendező: Menszátor Héresz Attila



Újfajta, sajátosan groteszk, költői-látomásos színpadi nyelv, erőteljes látványvilág, sok zene, punk lüktetés, kitörni akarás...

Milan, a család krisztusi kor felé tartó feje és vezére akcióra készül. Olyan akcióra, amely szándéka szerint alapjaiban rendíti meg a fennálló, megmerevedett és elkorcsosult hierarchiákat, tisztítja meg a világot a múltban felhalmozódott és a jelenben tovább gyűrűző salaktól. Ebbe a különös földalatti mozgalomba kapcsolódik be a "kintről" érkező, mitikus figura Poseidon, akiben mintha az ószövetség prófétáinak, az arkangyaloknak és az archaikus kultúrák varázslóinak sajátos esszenciája kelne életre... Mi lesz a kis közösség és a velük egyre jobban összeforrott utazó sorsa? Milyen eredményt hozhat a "bangokiak" olyannyira várt, a misztikum és az abszurditás fátyla mögött rejtező akciója? És egyáltalán: létezik-e, létezhet-e olyan csoport, szemlélet, vagy magatartás a jelen társadalmi és emberi viszonyai között, amely előidézhet bármiféle megváltást, vagy akárcsak egy parányi fordulatot is a földgolyó mozgásában? Kérdések, amelyek ott motoszkáltak bennünk, amíg erre az előadásra készültünk; kérdések, amelyeket talán az is feltesz, aki megnézi; kérdések, amelyekre talán nem is lehet választ találni - vagy már talán nem is kell... Szikár pillanatkép, negatív lenyomat, utolsó sikoly - ez is a bangkoki punkok.

süti beállítások módosítása