2. Mozgás Workshop

Ladányi Andrea Metodikájával a THEALTER-SZASZSZ Fesztiválon (Szeged, 2005. július 19-24.)

A tavalyi sikeres mozgás-workshop idén is megrendezésre kerül a Színház- és Filmművészeti Egyetem Mozgástanszékének Ladányi Andrea által kidolgozott, új mozgásoktatási rendszere alapján.

Koncz Zsuzsa fényképe Ladányi Andreáról

A Színház és Filmművészeti Egyetem Mozgástanszéke a 2002/2003-as tanévtől kezdve gyökeresen megújult. A Ladányi Andrea által kidolgozott tanterv két hetes kurzusrendszert alkalmaz, mely igen széles körű, változatos mozgáskultúrával ismerteti meg az előzetesen egyáltalán nem képzett színész-növendékeket. A változás mértéke és értéke vitathatatlan, a jelenlegi I-II-III. évfolyamos színész-hallgatók mozgáskultúrája már most látványosan felülmúlja az előző években végzett színészekét. A kurzus elemei: thai chi, zsonglőr, jazz-funk, erőgyakorlatok, ritmikus néptánc, történelmi társastánc, verekedés (kontakt), latin táncok, vívás (tőrhasználat), színpadi mozgás.

A szegedi kurzus idei elemei:

Thai chi - Jászberényi Éva
Színpadi vívás - Gyöngyösi Tamás
Tánc-ritmika - Katona Gábor

A részvételhez nincs szükség előképzettségre!

Jelentkezési határidő: 2004. július 6.
Jelentkezés és infó:  Alternatív és Független Színházak Szövetsége
Trifonov Dóra Mobil: 06 / 30 / 378-5045 | afszsz@chello.hu

A THEALTER-SZASZSZ-ról:
 
Az idén 15 éves THEALTER International minden év júliusában, Szegeden megrendezésre kerülő nemzetközi színházi fesztivál. 2003 óta - amikor is az Alternatív és Független Színházak Szövetsége Szegedre költöztette az Alternatív Színházi Szemlét - a két fesztivál közösen, egy helyen, egy időben kerül megrendezésre. A Szegedre költöztetett szemle új nevet kapott: SZASZSZ, és versenyprogramja is nívósabb lett, hiszen az előválogató zsűri csak az évad legkiemelkedőbb alternatív színházi, táncszínházi előadásait hívja meg. Így Szegeden egy az eddigieknél nagyobb szabású, színesebb fesztivál ajánlja magát a közönségnek, melynek a tavalyi év programjához hasonlóan - a THEALTER külföldi előadási és a SZASZSZ hazai versenyprogramja mellett - számos szakmai kísérőprogramja is lesz. Ezek egyike a Ladányi Andrea metodikáján alapuló workshop, továbbá táncos és színházi témájú fotókiállítások, szakmai vitafórum, művészfilm-vetítések, a Nemzetközi Kritikuscéh szemináriuma is szerepel a programban, és hazai és külföldi bábszínházak árnyjátékos technikájú előadásai is bemutatkoznak.
 
A THEALTER-SZASZSZ fesztivál ideje: 2005. július 18-24.

süti beállítások módosítása