Teaház az augusztusi holdhoz

Marlon Brando egykori legendás filmszerepét Sakinit, ezúttal Juhász Illés, a Familia kft egykori Vilije kelti életre. A darab, Japán II. világháború utáni amerikai megszállása alatt játszódik Tobikiben. A valóságban nem volt ilyen felhõtlen a háborúban elembertelenedett amerikai katonák és a császáruk parancsait vakon, az életükre nem gondolva követõ japánok viszonya (a megszállás egészen 1972-ig tartott).

Az amerikai hadsereg két vonulatát, a szabályokat mindig betartó, soha nem gondolkodó, átlag amerikait, Purdy ezredest Szakácsi Sándor és a mindig tépelődő, intuitív, jó lelkűt, Fisby kapitányt Őze Áron jeleníti meg. Fisbyt akit jóembersége miatt már a hadsereg minden fegyvernemétől eltanácsoltak, Purdy áthelyezi Tobikibe egy pici faluba, hogy teremtse meg az amerikai álmot és a demokráciát, A falusiak mit sem tudnak ezekről a fogalmakról, ők nem iskolát akarnak, hanem teaházat!



- Ha főnök innen kiteszi lábát, lesz Tobiki megint elhagyott falu. Nincs van se park, se szobor... se még csak egy jóképű börtön sem... Tobiki szeretne büszke lenni; teaház ad embereknek arcot...

A mindvégig elsöprő humorú vígjáték akkor pörög fel igazán amikor Fisby kap ajándékba egy gésát.

Az előadás érdekessége, hogy két remek karakterszerepben debütál a színpadon a Barátok közt-ből ismert Szabó Erika (Lótuszvirág) és a Juventus rádió humorista műsorvezetője, Hadházi László (Dr. Mac Lean elmeorvos).

Galambos Zoltán rendező a Mezítláb a parkban sikere után, úgy tűnik a film világából egyre inkább a színház felé orientálódik. Tercs Vera jelmeztervező, és Turcsán András zeneszerző csapata állandó tagjai, a díszletet Asztalos Adrien tervezte.

Galambos Zoltán: Filmben is, színházban is az izgatott igazán, amikor szerelemből, barátságból, vagy csak emberségből emberek elkezdenek egymás felé közeledni, és boldogságuk kedvéért feladnak magukból bizonyos dolgokat és ettől ők nem lesznek kevesebbek. Imádom a vígjátékokat, mást talán nem is tudnék rendezni.

süti beállítások módosítása