A különterem

A soproni Petõfi Színház és a Budapesti Madách Színház közös produkciójaként a budapesti Thália Színházban bemutatásra kerül Neil Simon: A Különterem címû komédiája. A premier egyben magyarországi õsbemutató is lesz.

 

SZEREPLŐK:   
SELMECZI ROLAND, INCZE JÓZSEF / NAGY GÁBOR, SZILÁGYI TIBOR, KISS MARI, TÓTH ENIKŐ, GÖTZ ANNA

RENDEZŐ:   MÁLNAY LEVENTE

A darab ősbemutató - most nézheti-hallhatja a közönség először magyar nyelven.


A szerzőt, Neil Simont, a Mezítláb a parkban, a Furcsa pár íróját nem kell bemutatnunk, ismert a nézők előtt. Volt olyan év, amikor négy darabja ment egy időben a Broadway négy különböző színházában, köztük a Cabiria éjszakái, amelyből Fellini készített filmet.


Műveiben enyhén sokkolja a nézőket, de csak annyira, hogy nevetésre ingerelje őket. Jól szerkesztett vígjátékaiban minden mindig a helyére kerül - ügyel arra, hogy ne terhelje túl sok komolysággal a publikumot, és mindig idejében megnyugtatja őket: végül minden jóra fordul.


Pályáját geg-manként kezdte, komikusoknak írt magánszámokat - azóta több mint húsz vígjátékot, öt musical-librettót szignálhat - 1983-ban a Broadway-n lévő Alvin Theatre-t, Neil Simon Theatre-re keresztelték át.
A különterem meglepő alapötletből épül darabbá: az elegáns párizsi La Casette Hotel különtermébe vacsorameghívást kap hat vendég. Először három férfi érkezik, akik nem ismerik egymást. Aztán megérkezik három nő, és itt kezdődik a meglepetések sorozata... 


Pergő, szellemes dialógusok, meghökkentő helyzetek visznek a végkifejlet felé.

 

Előadások időpontjai:  Április 7. csütörtök
     8. péntek
     9. szombat
              10. vasárnap

    Május 12. csütörtök
     13. péntek
     14. szombat
     15. vasárnap

    Június   2. csütörtök
       3. péntek
       4. szombat
       5. vasárnap 

JEGYEK A THÁLIA SZÍNHÁZ JEGYPÉNZTÁRÁBAN ÉS A BUDAPESTI JEGYIRODÁKBAN KAPHATÓK.

   

süti beállítások módosítása