I. Budapesti Lézer Fesztivál

Különleges élményben volt része az I. Budapesti Lézer Fesztivál résztvevõinek a népligeti Planetáriumban. A fesztivál zárónapján bemutatkozó GTLaser és az idén 25. éves LézerSzínház társulata közös fény impovizációval lepte meg a fesztivál lelkes közönségét.

A Planetárium kupolájában milliónyi táncoló fénysugár ezernyi hajszalvonalból szőtt rubinpiros pókhalója keveredett ibolyakék es smaragd-zöld színekben ragyogó pontok halmazával. Penge-fénycsóvák hasítottak a térbe, sziporkázó csillagok lebegtek a levegőben. Mintha egy démon életre keltette volna egy absztrakt kiállítás képeit, ahol a festő tiszta, keveretlen színekkel, mikroszkópikus vonalakból alkotott művei - új életet kezdve - kiléptek volna a rámákból, hogy elfoglaljanak egy új, kézzel megfoghatatlan dimenziót.

 

A láthatóvá vált zene ünnepén, a fény szerelmesei által létrehozott, - a színek, formák, hangok tobzódásából alkotott - elektronikus költemény bemutatása után, hangos ováció köszöntötte az előadás közreműködőit.

A fesztivál vendégei közül sokan érkeztek Németországból, ahol a hasonló fény-művészeti kísérleteknek már több évtizedes hagyományai vannak.

A hagyományteremtés szándékával megrendezett fesztivál jövő évi programjában már külföldi társulatok fellépése is várható.


 

süti beállítások módosítása