A.SZ.TAL.

Negyedik alkalommal rendezzük meg az Alternatív Szkéné Találkozót. Meghívottjaink továbbra is a vidéken és határainkon túl működő társulatok, produkciók lesznek. Szeretnénk meglepetést okozni olyan előadásokkal, melyek ritkán vagy egyáltalán nem jutnak el a főváros közönségéhez, holott megérdemelnék a szélesebb nyilvánosságot.

asztallogo

 

Az is fontos szempont a válogatásnál, hogy az amatőr és független színházi lét közti átmenet stádiumában lévő csoportok lehetőséget, bátorítást kapjanak e fesztivál által. Az ASZTAL-hoz nem ültetünk zsűrit, nincsenek díjak, mindent a közönségre bízunk.

Az idei találkozón lesz néhány visszatérő vendég: ilyen a Czajlik József vezette Epopteia társulat Szlovákiából két előadással, a pécsi JESZ három darabbal, a veszprémi Teleszterion egy Bulgakov adaptációval, a pécsi Apolló Kör és a tavaly nagy sikerrel bemutatkozó Urbán András Társulata Szabadkáról. Ők egyébként a Thália Színház által rendezett „Vendégségben Budapesten" program keretében játszanak majd a Szkénében.

Buster_02

Elsőként mutatkozik be nálunk a Szegedi Pinceszínház egy rendkívül izgalmas Othello változattal. Két év után újra láthatjuk majd Debrecen kísérletező színházi műhelyét a KonzervArtaudrium-ot. Ők a debreceni MODEM és DESZKA fesztivál után Budapesten először játsszák majd a Gyurmázás című előadásukat.

Az ASZTAL-t hamarosan megterítjük, reméljük, sokan ülnek majd köré.
A fesztivál védnöke a Független Színházak Szövetsége (FSZSZ)


Regős János
válogató-szervező
a Szkéné Színház igazgatója

 

buster

 

-----------------

A.SZ.TAL.
4. Alternatív Szkéné Találkozó
2008. május 8 - 17.

süti beállítások módosítása