Robinson & Crusoe

A Miskolci Nemzeti Színház és a Kassai Állami Színház együttműködésében került színre Nino D'Introna - Giacomo Ravicchio szerzőpáros műve, a Robinson & Crusoe. Az előadást a 2009-2010-es évadban 6-6 alkalommal láthatja a magyar és a szlovákiai közönség a két város színpadán Michal Soltész és Molnár Sándor Tamás előadásában.

IMG_4628

 

A pusztítás után, mindentől távol, véletlenül találkozik két katonaruhába öltözött férfi. Nem értik egymást, de meg kell érteniük egymást, ha túl akarják élni a megpróbáltatásokat.

A szerzők - ők is ketten vannak ugyebár - Daniel Defoe híres regényhőséből két színpadi szereplőt kreáltak. A mi darabunk két férfialakja is hasonló módon - tudniillik egy „szigeten" - találkozik egymással, mint a regénybeli Robinson Crusoe és Péntek. Ez a tengeri sziget ugyanakkor egy „civilizációs sziget" is, vagyis nem más, mint az „utolsó" hely, ahová a katasztrófa után a két szerencsétlenséget szenvedett pilóta kimenekülhet. Ellenséges hadseregek katonái, ráadásul nincs olyan közös nyelv, amin megértethetnék egymást. Mégis meg kell próbálniuk a túlélést a megmaradt kis területen. Végül szavak nélkül is megtalálják a közös nyelvet, és mély barátság szövődik közöttük.

IMG_3258

 

A színdarab tanulsága pedig az, hogy ha nem is beszéli két ember egymás nyelvét, a közös sors(csapás), az egymásra utaltság összehozza őket. Az ellenségeskedés, a bizalmatlanság helyébe a barátság lép. Ám minden idilli állapotnak vége szakad egyszer. A két embernek külön sorsa van, két különböző irányba eveznek a maguk élete felé. Útjaik elválnak, de barátok lettek.

Ezúttal a Miskolci Nemzeti Színház és a Kassai Állami Színház közös produkciójában látható az előadás.

 

IMG_3413

 

Nino D'Introna - Giacomo Ravicchio
Robinson & Crusoe
- színjáték egy részben -

Első férfi: Michal Soltész
Második férfi: Molnár Sándor Tamás

Díszlet- jelmeztervező: Bozóki Mara
Dramaturg: Tibor Ferko
Színpadmester: Balázs András
Súgó: Reiter Krisztina
Rendezőasszisztens-ügyelő: Pöltz Júlia

Rendező: ŠTEFAN KORENČI


Előadás időpontok Miskolcon:

2010. április 20. - 19 óra
2010. április 21. - 15 és 19 óra
2010. április 22. - 15 és 19 óra

Előadás időpontok Kassán:
2010. április 8. - 11 és 19 óra
2010. április 9. - 10.30 óra


Előbemutató: 2010. március 26. - Miskolci Nemzeti Színház/Játékszín
Bemutató: 2010. március 27. Kassai Állami Színház

IMG_4648

 

fotók: Bócsi Krisztián
forrás: Miskolci Nemzeti Színház


süti beállítások módosítása