Szakmai programok a Kortárs Drámafesztiválon

A jubileumi fesztivál a színházi elõadások és a felolvasó estek mellett színvonalas szakmai programokat is kínál.

Április 26-án a Bárka Színházba várunk mindenkit délután 4-re. Itt kerül sor a magyar és orosz színházi szakemberek találkozójára. A beszélgetés moderátorai Bérczes László, a Bárka Színház rendező - dramaturgja, és Kozma András, a beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház dramaturgja lesznek. A találkozó a fesztivál orosz programjának a része.

 

A fesztivál egyik záró eseménye lesz április 27-én a Dráma élesben című beszélgetés a Millenáris Fogadó Padlásán délután 4-től, melyet a Magyar Kritikusok Céhével és a a Kritikusok Nemzetközi Szövetségével közösen szervezünk. Magyar és külföldi kritikusok értékelik a fesztiválon látott magyar előadásokat. Magyar részről Csáki Judit, Urbán Balázs és Kovács Dezső mondja el véleményét.

 

Ajánljuk még figyelmükbe a Trafó által rendezett Határátlépések című konferenciát április 28-30-án. A kétnapos tudományos ülés a "Határesetek" színházi sorozat lezárásaként jön létre, de nem a konkrét előadásokhoz kapcsolódik. Célja egyfajta "szellemi látkép" megrajzolása: miképpen is áll ma a műfaj fogalma az előadóművészetekben, van-e egyáltalán értelme műfajokról beszélni, vagy miféle új kategóriák, új látásmódok alakultak ki. A performativitás fogalmai mennyiben szolgálhatnak új definíciók alapjául? A konferencia mind a nemzetközi, mind a magyar művészeti életre való reflexió szolgálatában áll, nem utolsósorban elméleti és gyakorlati inspirációt szolgáltatva és várva.

süti beállítások módosítása