Századik előadás az Örkény Színházban

A 100. elõadását nézhetik meg Molnár Ferenc: A testõr címû, Kolos István által rendezett darabjának az Örkény István Színházban 2005. április 27-én

Molnár Ferenc: A testőr

Bemutató: 2001. december 15.
További előadások: 2005. április 27., május 15., június1.

fotó: Tamássy Andrea


A SZÍNÉSZNŐ  MÁCSAI PÁL

A SZÍNÉSZNŐ  KEREKES ÉVA
A KRITIKUS  VÉGVÁRI TAMÁS
A MAMA  PÁSZTOR ERZSI
A SZOBALÁNY  SZÉCSI DOROTTYA
A HITELEZŐ  MÁTHÉ ZSOLT
A PÁHOLYOSNŐ  BÍRÓ KRISZTA
  
Díszlettervező:   Horesnyi Balázs
Jelmeztervező:   Szakács Györgyi
Dramaturg:   Ruttkay Zsófia
Rendező:   Kolos István


A házasság "kölcsönös szerződés férfi és nő között, melyben kölcsönösen megállapodnak, hogy a szerződés napjától kezdve nem mondják el egymásnak, hogy kivel van viszonyuk. Aki e szerződést megszegi, akár azáltal, hogy megmondja a másiknak, miszerint ezzel és ezzel viszonya van, akár azáltal, hogy valami más módon tudtára adja, vagy nem ügyel eléggé arra, hogy a másik ne tudja meg: házasságtörést követ el." (Karinthy Frigyes)


S hogy mit tehet az, aki meg akarja akadályozni, hogy házastársa hűtlen legyen hozzá? Ha minden kötél szakad, legjobb, ha úgy intézi a dolgot, hogy saját magával csalják meg.

"Komédiások szerelme és szerelmesek komédiája." - jellemezte a darabot A Hét című folyóirat munkatársa az 1910-es vígszínházi ősbemutató idején.

A testőr Molnár Ferenc majdnem száz éves örökifjú vígjátéka férfiról és nőről, színészről és színésznőről, házasságról, szerelemről és a "zöldszemű szörnyről", aki - mint tudjuk - rettentően bandzsít.

A Pécsi Országos Színházi Találkozón Kerekes Éva a MASZK Országos Színészegyesület Legjobb színészi alakításért járó díját, Szakács Györgyi pedig a legjobb jelmeztervnek járó díjat kapta.

süti beállítások módosítása