Megjelent az Operaház főigazgatói pályázata

(MTI) - Megjelent a Magyar Állami Operaház fõigazgatói pályázata; a kiírást a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma az interneten tette közzé vasárnap. Az új vezetõ mandátuma július 1-jétõl 5 évre szól.

A pályázatot azután írták ki, hogy bejelentették: június 1-jén közös megegyezéssel távozik posztjáról az intézmény jelenlegi főigazgatója. A 2003. január 1-jén négy évre kinevezett Szinetár Miklós a költségvetési források csökkenése miatt már egy évvel ezelőtt kilátásba helyezte távozását. Az átmeneti időszakban Závecz Ferenc ügyvezető igazgató látja el a főigazgatói teendőket.

A http://www.kultura.hu címen megjelent kiírás értelmében a pályázatokat a Kulturális Közlöny következő, 13. számának megjelenésétől számított harminc napon belül lehet benyújtani - közölte a tárca sajtóirodája az MTI-vel. Az új vezető elsődleges feladata az intézmény legjobb művészi hagyományainak ápolása és a korszerű operajátszás továbbfejlesztése lesz - olvasható a közleményben. Mint a sajtóiroda közölte, a leendő főigazgató dolga az intézmény korszerűsítési programjának részletes kidolgozása és végrehajtása, amelynek során a felhalmozott értékek nem sérülnek, de a működés racionálisabb, a struktúra a kor igényeinek megfelelő lesz. Ennek megfelelően kell kialakítania az intézmény szervezeti, vezetési, működési struktúráját is. Részletesen ki kell dolgoznia az Operaház korszerűsítési programját, igazodva a költségvetési támogatás mértékéhez.

A pályázatokról a miniszter dönt a benyújtási határidőt követő harminc napon belül, az általa felkért szakmai-szakértői bizottság véleménye alapján.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS erre >>

 

forrás: Kultura.hu

süti beállítások módosítása