Rácz Attila lesz a veszprémi Petőfi Színház új igazgatója

Az önkormányzat döntése értelmében Kolti Helga távozik a színház élérõl

MTI) - Rácz Attila koreográfust választotta a veszprémi Petõfi Színház igazgatójává a megyei közgyûlés - tájékoztatta az önkormányzat testület kulturális bizottságának elnöke a csütörtöki döntést követõen az MTI-t.

A Dunaújvárosi Táncszínház korábbi vezetője tíz pályázó közül nyerte el a megbízatást. Rácz Attila a posztra új művészeti vezető megjelölésével pályázott, így Kőváry Katalin színházi és rádiórendező tölti majd be ezt a tisztséget a Petőfi Színháznál - mondta Porga Gyula. A színház két új vezetője augusztus elsején foglalja el a helyét, kinevezésük 2009. november 30-ig szól. A bizottsági elnök megjegyezte: új irodalmi vezetőt is kap a színház Egressy Zoltán fiatal drámaíró személyében. Porga Gyula elmondta: a tíz pályázó közül ketten nem jelentek meg, a többieket az önkormányzati testület zárt ülésen hallgatta meg.

A hatórás tanácskozást követően a Rácz Attila - Kőváry Katalin duó kapta a legtöbb támogató szavazatot. Hozzátette: a pályázók között volt Kolti Helga, a színház jelenlegi direktora is. Rácz Attila az MTI-nek elmondta: jól ismeri a színházat, jónak tartja a társulatot is, de bizonyos korosztályok túlreprezentáltak, más szerepkörökre alkalmas korosztályok pedig nincsenek, ezért bizonyosan "hozni kell" majd az új évadra művészeket. Megjegyezte: csaknem öt évet kaptak, most építőmunkába fognak, a jövőt tervezik. Az új igazgató hangsúlyozta: jó színházzal, jó darabokkal elérhetik, hogy a teátrumtól az utóbbi években elpártolt mintegy hétezer bérletes visszatérjen.

süti beállítások módosítása