Új utakon

Kortárs Koreográfusok Estje VII.
Magyar Nemzeti Balett Alapítvány Stúdió Együttese

Június 6. és 13. hétfõ, 19.00 óra
Nemzeti Táncszínház - Színházterem

Hét évvel ezelőtt alakult meg a Magyar Nemzeti Balett művészeiből az a koreográfiai stúdió, amelynek célja új alkotó tehetségek felkutatása, és fejlődésük elősegítése - az évente megrendezett nyilvános előadások által. Az operaházi repertoár megújulásához olyan darabokra van szükség, melyekben egyaránt hangsúlyos a táncosok magas színvonalú klasszikus képzettsége, a nyitottság és a kortárs szemléletmód. Ez a feladat áll az új koreográfus nemzedék előtt.

Az elmúlt évek munkájának sikerét igazolják a stúdióból indult fiatal művészek hazai és nemzetközi elismerései: Andrea Merlo: Vignaledanza - olaszországi nemzetközi koreográfus verseny első díja (2002); Venekei Marianna (Harangozó-díjas): a kanadai Saint Sauveur koreográfiai versenyének első díja (2003); és a Győri Balettnek és a Magyar Táncművészeti Főiskolának is alkotó Lukács András Harangozó-díja (2005).

Idén a Nemzeti Táncszínház ad otthont a legfrissebb darabokat bemutató estnek, melyben a rutinosabb "táncírók" mellett elsőműves koreográfus-jelöltek is bemutatkoznak.
 
Az Alapítvány kuratóriumának elnöke: ifj. Nagy Zoltán

süti beállítások módosítása