Színdarab Coco Chanel életéről

Coco, született Gabrielle Chanel életrõl szóló brazil színdarabot mutatnak be Párizsban.

(MTI) - A Mademoiselle Chanel (Chanel kisasszony) című brazil színdarab szarkasztikus és személyes portréban mutatja be az egyik leghíresebb francia divatdiktátor életét. A Sao Paulóból érkező vendégjátékot portugálul, francia felirattal mutatják be a Comédie des Champs-Elysées színpadán, a főszerepben Marilia Pera brazil színésznővel, aki igazi sztárnak számít hazájában. A darabot Maria Adélaide Amaral írta, rendezője Jorge Takla, a jelmezek a világhírű divattervező, Karl Lagerfeld tervei alapján készültek.

Ez az első alkalom, hogy a Chanel divatház engedélyt adott alapítója életének feldolgozására, s a kísérlet óriási sikert aratott Sao Paulóban. A drámát a brazil városban eddig 150 ezren látták, és már folynak a tárgyalások a Broadway-bemutatóról és egy japán körútról is.

Coco Chanel és Dali 1937- ben

Franciaország az idősödő és elviselhetetlen természetű Coco emlékét őrizte meg, míg a színpadi feldolgozás egy érzéki nőről szól, akibe fiatalkorában minden férfi szerelmes volt, és aki szexuális szabadosságával megelőzte korát.

A flash-back felépítésű darab Coco 1971-es halálával kezdődik, s csak ezután tudjuk meg, hogy Gabrielle 12 éves korában elvesztette apját, és árvaházban nevelkedett. Kiderül, mennyi harc árán tudta csak bevezetni híresen kényelmes stílusát első butikjaiban. A előadásból egy biztos ízlésű, könnyen tanuló autodidakta szélsőséges személyisége bontakozik ki, akinek híresebbnél híresebb szeretői voltak Wetsminster hercegétől Jean Cocteau-ig.

"Erős akaratával mindent eltüntet, még a ráncokat ki" - hangzik el az előadásban. Boy Capel, angol üzletember volt élete nagy szerelme, akit egy autóbalesetben veszített el 1919-ben. Az ekkor már híres és gazdag 36 éves Coco ettől kezdve már csak divatházának élt. Az előadás július 2-ig látható Párizsban.
 
 

süti beállítások módosítása