Vízkereszt a Kastélyparkban

Immár hatodik alkalommal nyitja meg kapuit a Balaton környéke egyik legnépszerûbb, s tán legvonzóbb nyári színháza a Festetics-kastély parkjában. A Keszthelyi Nyári Játékokat a Básti Juli - Puskás Tamás mûvészházaspár hívta életre 2000 júliusában.

Az első premier a Tévedések vígjátéka volt. Ezt követte A makrancos hölgy, a Sok hűhó semmiért, majd az Ahogy tetszik. Idén - a tavalyi nagy sikerű Figaro házassága után -  újra Shakespeare-vígjáték, a Vízkereszt vagy  amit akartok kerül színre a Vidám Színpad társulatának tolmácsolásában. Igazi szenzációnak ígérkezik, hogy élőben lép fel az előadásban napjaink kult-zenekara, a Quimby.


Ami a szereposztást illeti, Olívia grófnőt Létay Dóra, a szerelmes Violát Kovács Vanda, ikertestvérét, Sebastiant Simon Kornél kelti életre. A fanyar, bölcs Feste szerepében Magyar Attilát, a hódítani vágyó Orsino alakjában Schlanger Andrást láthatja a közönség. Papp János és Szakács Tibor formálják meg a vásott korhelyeket, Böffen Tóbiást és Keszeg Andrást. S végül, nem utolsó sorban Malvolio jelmezét Varga Zoltán ölti magára.


A rendező - akárcsak a korábbi években - Puskás Tamás.  Őt idézzük:

" A szenvedélyeink rabjai vagyunk.
Gyerekségeink küzdenek az erkölcs zord urával...
Ráncigálnak vissza, míg a felnőtt világ sötét ábrázattal követel...
Nincs más esély, az a győztes, aki párjára lel, elfogadja azt, és gyerekeket nevel..."

(Puskás Tamás rendező) 

Bemutató: július 30. szombat
További előadások: július 29., 31., augusztus 4., 5., 6., 7., 11., 12., 13., 14.


Az előadások este 9 órakor kezdődnek a Kastélypark színpadán.

 

süti beállítások módosítása