Musical Fesztivál - 2005

Debrecen ad otthont hazánk és Európa elsõ nagyszabású nemzetközi Musical Fesztiváljának. A hazai színházi szezon kezdete elõtt megrendezésre kerülõ fesztivál azokat a meghatározó musicaleket gyûjti csokorba, amelyek egyenként is csúcspontjai a tavaszi és nyári kulturális és zenei fesztiváloknak.

2005. szeptember 15-21. Debrecen, Főnix Csarnok


A musical, mint a legnépszerűbb és leglátványosabb színházi műfaj minden korosztályt képes megszólítani. Zenés táncos jellege hidat képez a komoly és könnyedebb színházi előadások között. Energikussága magával ragadja a nézőket és becsalogatja azokat is, akik ugyan kedvelik a műfajt, azonban csak ritkán van lehetőségük megtekinteni egy-egy színvonalas előadást.

A Fesztivál ötletének megszületésekor elsődleges cél volt, hogy sokszínűsége segítse az Európai Unióban élő nemzetek kultúrájának kölcsönös megismerését. A Musical Fesztivál Szervezőiroda célja, hogy a Nemzetközi Visegrádi Alap által is támogatott rendezvény néhány éven belül Európa legnépszerűbb és leglátogatottabb színházi seregszemléje legyen. Nemzetközileg is meghatározó kulturális eseménnyé váljon, amely az elkövetkezendő évek során összhangban a város törekvéseivel, Debrecen és a régió kiemelkedő szimbóluma lesz.

A Musical Fesztiválnak otthont adó Főnix Csarnok minden évben erre a hétre Európa legnagyobb színházává alakul át. Az esti előadások mellett a nemzetközi és hazai produkciók évről-évre egyre több helyszínen és programmal fogják vendégül látni a közönséget.

Program:

2005. szeptember 15.
 Egri Csillagok
 Nemzeti Táncszínház és a Honvéd Táncegyüttes

2005. szeptember 16.
Óz, a csodák csodája
 Mladá Grupa Teatralná - Krakkó

2005. szeptember 17.
Chicago
 Újvidéki Magyar Színház

 
2005. szeptember 18.
Micimackó
  
 
2005. szeptember 19.
Cabaret
 Nyitrai Andrej Bagara Színház

 
2005. szeptember 21.
Hair
 Zene Theatrum - Debrecen
 
 

Téged is vár - a Musical Fesztivál

 

forrás: Musical Fesztivál, Debrecen

süti beállítások módosítása