A "beugró" Júlia sikere Szegeden

A Szegedi Szabadtéri Játékok sikerprodukciója, a Rómeó és Júlia augusztus 13-i elõadásán a "csikócsapat" tagja, a pályakezdõ Vágó Bernadett játszotta Szinetár Dóra helyett Júlia címszerepét -  hatalmas sikerrel.

A fesztivál legnagyobb érdeklődéssel övezett produkciójának szombati, augusztus 13-i előadásán Júlia szerepét a Pesti Broadway Stúdió végzős növendéke, Vágó Bernadett játszotta. A fiatal művésznő játékát a több, mint négyezres közönség hatalmas tapssal jutalmazta.

Gérard Presgurvic népszerű musical-jének szegedi premierjét követően a női főszerepet alakító Szinetár Dórának kificamodott a bokája, ezért a következő előadáson szerepét Vágó Bernadettnek, a "csikó" szereposztás Júliájának kellett alakítania. Bernadett nagyon izgult a fellépés előtt, de a színpadra lépést követően már csak a szerepre koncentrált. "Sosem játszottam még szabadtéren ekkora közönség előtt, nagyon sokat idegeskedtem, de a színpadon minden izgalmam megszűnt. Az előadás szereplői tapasztalt művészek - közülük többen a tanáraim is -, akik nagyon sokat segítettek abban, hogy a lehető legjobban sikerüljön a beugrásom. Szinetár Dóra a főpróba előtt és a szombati előadás előtt is mellettem állt, beavatott a legapróbb kulisszatitkokba, hiszen a hatalmas színpad miatt jóval több dologra kellett figyelnem." - mondta a színésznő. A Rómeó és Júlia Dóm téri főpróbáján, augusztus 11-én mutatkozott be a Budapesti Operettszínház Operett Akadémiájának és a Pesti Broadway Stúdió hallgatóinak tehetséges fiatal "csikó" csapata, akik a tartalékszereposztást alkotják.

Vágó Bernadett először játszott Dolhai Attilával az augusztus 13-i előadáson. Erről így nyilatkozott: "Attilával igazán nagy élmény volt együtt játszani, úgy éreztem, mintha már a sokadik közös előadásunk lenne. Ez volt a legjobban sikerült Rómeó és Júlia előadásom, a közönség is nagyon hálás volt, elfogadtak Júlia szerepében és hatalmas tapssal jutalmazták a produkciót.".

Vágó Bernadett, aki idén végzett a Budapesti Operettszínház mellett működő Pesti Broadway Stúdióban, gyermekkora óta énekel - tanárai: Toldy Mária és Kővári Judit -, emellett nyolc éven keresztül hegedült is. Gyógyszerészasszisztensi vizsgával rendelkezik, és felvételizett a SOTE gyógyszerész szakára is.

Szegedi Szabadtéri Játékok

 

süti beállítások módosítása