Évadnyitó a Jászai Mari Színházban

Szeptember 7-én tartotta évadnyitó társulati ülését a Jászai Mari Színház, amelyen Harsányi Sulyom László igazgató tájékoztatott az évad bemutatóiról és programjairól.

Szeptember 7-én tartotta évadnyitó társulati ülését a Jászai Mari Színház, amelyen Harsányi Sulyom László igazgató tájékoztatott az évad bemutatóiról és programjairól. E szerint a színház idén hat bemutatót tart. Elsőként Noël Coward Vidám kísértet című valószerűtlen komédiája látható Harsányi Sulyom László rendezésében, ezt követi Csukás-Bergendy Süsü, a sárkány című zenés bábjátéka Pille Tamás rendezésében. Az eredeti óriás-Süsü jelmezzel és dalokkal színpadra állított bábjátékot november 7-én mutatják be. Kárpáti Péter Első éjszaka avagy utolsó című művének előbemutatója a júniusi Tatai Nyári Színházban volt. Az Örkény Színházzal közös vállalkozás rendezője Novák Eszter, a Jászai Mari Színházban novembertől látható. Szintén Novák Eszter rendezi Brecht A szecsuáni jólélek című drámáját Tóth Ildikó főszereplésével. Színpadra kerül továbbá Edith Nesbit Tündérmesék című mesejátéka Rumi László rendezésében, valamint kamaratermi bemutató lesz Háy János Gézagyerek című istendrámája, amelyet Simon Balázs állít színpadra. A tervek szerint - az erre a célra beadott pályázatok eredményétől függően - műsoron tartják a Szerelem és az A negyedik kapu című produkciókat is.
--- --- ---
Augusztus 31-én döntött a kormány a címzett támogatásra kiírt pályázatokról, és a Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata "Jászai Mari Színház, Népház" és "Városi Könyvtár" rekonstrukciója, bővítése és környezetének rendezése címmel beadott pályázata is a nyertesek között van. A kétmilliárd forintos támogatást még az országgyűlésnek is meg kell szavaznia, de várhatóan elkezdődhetnek a munkálatok, amelyek azonban az idei évadot még nem érintik.
--- --- ---
Nyáron indukciós hurokerősítővel szerelték fel a nagyszínpadi nézőteret. A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége megyei tagszervezetének tagjai által tesztelt rendszer jól működik, és igény szerint mostantól feliratozva is megtekinthető minden nagyszínpadi előadás.
www.jaszaimariszinhaz.hu

süti beállítások módosítása