A vadászgörény

Péterfy Gergely 2000-2001-ben az Új Színház ösztöndíjasaként írta a Vadászgörényt. Azóta a darab megjárta a Nyílt Fórumot, ahol Vilmos-díjjal jutalmazták, rádiójáték készült belõle, de színpadon most látható elõször az Új Színházban.

Helyszínül Péterfy látszólag a manapság irodalmi berkekben divatos falusi kocsmavilágot választotta, de a mondataival, helyzeteivel, a közbeékelt dalokkal egyetemessé tágította ezt a szűk világot.

Bezerédi Zoltán rendezésében a dráma mintha egy hosszú klip lenne, vibráló képekkel, ide-oda cikázó helyszínekkel és gondolatváltásokkal. A cselekmény költőien el-elemelkedik a hétköznapok világától, majd folytonosan visszazuhan, megspékelve mindezt ellenállhatatlan humorral. Gézát, a pesti vagányt és barátnőjét, Katit Szabó Győző és Botos Éva alakítja, a "helyi erőket" Vass György, Almási Sándor, Galkó Balázs, Növényi Norbert, Nagy Mari és Keresztes Sándor. Az Új Színház stúdiós fiataljai közül Marosi Viktor, Csépai Eszter, Kovács Vera és Erdős Éva is szerepelnek az előadásban.

 

A bemutató pénteken este lesz az Új Színház Stúdiószínpadán. 

süti beállítások módosítása