Celtic Invasion

Az elmúlt évek közös sikereinek köszönhetõen Ronan Morgan táncosai és a M.É.Z. együttes új közös mûsorszámmal jelenik meg a kulturális programok palettáján. A jelenleg egyedülálló produkció nemcsak az ír kultúrát és zenei élményeket, hanem Írország történelmét és legendáit felidézve ad ízelítõt a közönség számára.

A produkció jellegénél fogva más, mint a két évvel korábbi Irish Dance Invasion előadás.  Az volt az elgondolásunk, hogy a mai, túlságosan modern és kísérletező világban egy teljesen hagyományos, tradicionális programot valósítsunk meg, mely becsalogatja mindazokat a nézőket, akik az ír zenét önmagáért, fülbemászó dallamaiért, az ír táncot feszes ritmusáért szeretik. Egyediségét adja, hogy a produkció nem play back, hanem teljesen élő előadás, bemutatva olyan ősi, több száz éves tradicionális táncot is, amelyet a magyar közönség még nem ismer.

A történet Írország négy régiójának  -  Ulster, Munster, Leinster és Connacht  - tánc, zenei és irodalomi gyöngyszemeit csillantja meg. A M.É.Z. együttes élőben kíséri a különböző stílusú - reel, jig, hornpipe  -  táncokat, melyeket Európa élvonalába tartozó ír-sztepp táncosok mutatnak be. A zöld sziget tradicionális balladái és elmaradhatatlan kocsma dalai mellett a M.É.Z. saját szerzeményei is elhangzanak az est folyamán.



A koreográfiát Ronan Morgan készítette, amelyben közreműködött Stephen C. Scariff  ír-sztepptánc művész és tanár.

Előadások: Október 15. 19.00
      November 13. 18.00
      December 26. 18.00

 

forrás: Thália Színház

süti beállítások módosítása