É S Z A K I V A R Á Z S

BALTI  TÁNCEST  A  HAGYOMÁNYOK  HÁZÁBAN

Október 19-én 18 órától négy lelkes táncegyüttes várja az északi népek hagyományos kultúrája iránt érdeklõdõ közönséget a Hagyományok Házában. A Hõissassaa Magyarországi Észt Néptáncegyüttes mellett három észtországi tánccsoport: a Kosei Ifjak, a Soveldaja Néptáncegyüttes és a Pillipiigad Népzeneegyüttes lép fel elsõsorban az észt, de a lett, a finn és a karél folklórkincsbõl is merítõ mûsorával.

A három előadásból álló fellépéssorozat észtországi szervezője Kadri Tiis asszony, a legnagyobb észtországi folklórünnep, a Táncosünnepek alapítvány főkoreográfusa. Az előadás után 20 órától észt-finn táncházak kezdődnek.

 

A Hőissassaa együttes bemutatása:

A Hőissassaa 2002. szeptemberében alakult, 2004. végétől az Észt Néptánc-és Népzeneszövetség (ERRS) tagja. Célja az észt néptánchagyományok és a mai észt néptánckultúra értékeinek képviselete, megszerettetése és továbbgondolása Magyarországon. E hagyománynak olyan egyetemes értékei vannak, melyek feltétlen méltók arra, hogy szélesebb körben ismertté váljanak.
Tevékenységük nemzetközi szinten egyben példamutatás is szeretne lenni a Borostyánkőút-övezet népi kultúrkincsének képviseletére. Hitvallásuk, hogy Közép-Európa és a Baltikum (egy szóval a Borostyánkőút-övezet népeinek) hagyományos kultúráját ismerni, ápolni, és terjeszteni kell, mert csak egymást ismerve érhető el, hogy az említett régiók népi kultúrkincse a nagy Európai Unióban el ne enyésszen, hanem értékeinek megfelelően ismertté, elismertté váljék.

A belépő ára 800 Ft.
Jegyek a helyszínen válthatók.

Helyszín:   Hagyományok Háza, Budapest, I. ker. Corvin tér 8.
Kapcsolattartó: Pomozi Péter
Telefon:  +36 204 472 096
E-mail:  peterpomozi@citromail.hu
Web:    www.hagyomanyokhaza.hu

 

süti beállítások módosítása